Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

До Центру «БлагоДар» завітали друзі з Clean Futures Fund

До Центру «БлагоДар» завітали друзі з Clean Futures Fund фото

Педагоги Центру - Катерина Аладько і Вікторія Присяжна провели майстер-класи для гостей та наших вихованців.

Під час спільної роботи з виготовлення мила ручної роботи та народного оберега - ляльки-мотанки панувала творча і доброзичлива атмосфера, яка сприяла теплому спілкуванню. 

Далі у художній майстерні, під керівництвом методиста Центру Наталі Дабіжі, весело та креативно  разом (і діти, і дорослі) створювали колективні композиції, на яких гості залишили свої відгуки та побажання. 
Виготовлені власними руками сувеніри гості отримали на згадку.

На завершення зустрічі за круглим столом відбувся обмін думками та планами на майбутнє.

Щиро дякуємо команді Clean Futures Fund за підтримку Центру та захоплюючі емоції від зустрічі.

За інформацією ДСП "Чорнобильська АЕС", з 2016 року Американський фонд ініціював та проводить низку проєктів як на території зони відчуження, так і у громадах, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи (серед яких Славутич та Іванків).

З основних напрямків роботи можна виділити такі:

1. Проєкт «Собаки Чорнобиля» — регуляція популяції безпритульних собак на території ЧАЕС та зони відчуження шляхом стерилізації та вакцинації
2. Проєкт допомоги дітям працівників ЧАЕС, що мають проблеми зі здоров'ям: фінансування операцій, реабілітації та медичного обладнання
3. Допомога пенсіонерам-ліквідаторам Чорнобильської катастрофи
4. Проведення спільних із цехом радіаційної безпеки ЧАЕС щорічних програм навчання американських спеціалістів правилам радіаційної безпеки.

Після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України 24 лютого 2022 року Фонд профінансував допомогу підприємствам зони відчуження, громадам Славутича та Іванкова, а також міста Чернігова на суму близько 60 000 доларів.

Частина наданих Фондом коштів була передана як фінансова допомога сім'ям чотирьох загиблих бійців тероборони, що боронили місто Славутич, а також сім'ям двох пожежних, які загинули від російських мін та снарядів. Інші кошти було виділено як фінансову допомогу на закупівлю інструментів, обладнання та техніки для підприємств зони відчуження; як фінансову допомогу притулкам для тварин у місті Славутич та Чернігів; як грошові виплати для підтримки біженців з-поміж працівників ЧАЕС тощо.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: