Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чорнобильську АЕС відвідав екс-гендиректор Google Ерік Шмідт

Чорнобильську АЕС відвідав екс-гендиректор Google Ерік Шмідт фото

Промисловий майданчик ЧАЕС відвідав Ерік Шмідт — американський бізнесмен, який також відомий тим, що з 2001 по 2011 роки був генеральним директором Google, а до 2020 — головою ради директорів холдингу Alphabet, до якого належить Google. Крім того, Ерік Шмідт співпрацював з Міністерством оборони США у питаннях інновацій, є співавтором книги «Як працює Google» та власником благодійного фонду Schmidt Family Foundation.

Повідомляє Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС».

Мета візиту делегації, на чолі з паном Шмідтом — ознайомлення з наслідками чорнобильської катастрофи та наслідками окупації зони відчуження військами російської федерації у лютому-березні 2022 року.

На промисловому майданчику гості побували у головному корпусі ЧАЕС, де відвідали щити управління блоками №1 та 4, центральний щит управління та центральний зал одного з енергоблоків. Також одним з пунктів програми було відвідування захисної споруди під адміністративним корпусом ЧАЕС, де протягом окупації станції у заручниках перебували полонені солдати Національної гвардії України.

«Окупаційні війська росії залишили за собою безлад і пустку. Їх солдати викрали, пошкодили та знищили обладнання на сотні тисяч гривень. Наразі ЧАЕС намагається максимально відновити доокупаційний стан справ і ми активно шукаємо партнерів, щоб пришвидшити цей процес.

Під час наради з паном Шмідтом він запевнив нас, що Schmidt Family Foundation радо підтримає Чорнобильську станцію у її відновленні. Ми надіємося на подальшу активну співпрацю з цим Фондом та вдячні за таку пропозицію», — коментує візит головний інженер ЧАЕС Олександр Тітарчук.

Окрім промислового майданчика станції делегація відвідала міста Чорнобиль та Прип'ять, ЗРЛС «Дуга» та окопи, які вирили росіяни у «Рудому лісі».

Візит Еріка Шмідта на Чорнобильську АЕС відбувся 13 червня.

За повідомленням Офісу Президента України, раніше, 11 вересня, пан Шмідт у Києві зустрічався з Керівником Офісу та міністром оборони України.

Фото з доступних джерел

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: