Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Увага! Діють шахраї!

Увага! Діють шахраї! фото

Поліцейські міського відділення поліції попереджають мешканців Славутич про найпоширеніші дії, якими користуються зловмисники.

Серед них: «Ваша картка заблокована», «Перерахуйте передоплату за товар», «Оформіть грошову допомогу», «Ваш родич потрапив у ДТП» тощо.

Аферисти можуть представитися співробітниками банку та повідомити, що «ваша картка заблокована», або сказати, що хтось сторонній намагається зняти кошти з вашого банківського рахунку. Далі шахрай пропонує нібито «убезпечити банківську картку». Для цього просить назвати секретні дані: номер, строк дії, код-пароль тощо.

Поліція вкотре нагадує: банківські працівники ніколи не просять повідомити ні пароль, ні CVV-код, ні логін.

Не варто робити передоплату за товар чи послугу наперед, якщо плануєте придбати товар у неперевіреного продавця. В протилежному випадку, після отримання грошей, шахрай перестане виходити на зв’язок із вами.

В умовах воєнного стану шахраї також можуть надсилати повідомлення нібито про «грошову допомогу». Для отримання «благодійної допомоги» зловмисники пропонують перейти за посиланням нібито для нарахування грошей та вказати реквізити та секретні дані своєї банківської картки. У жодному разі не повідомляйте їм секретні дані своєї картки – цифри на звороті, паролі тощо.

Якщо незнайомець представляється поліцейським або лікарем та в телефонному режимі запевняє, що ваш родич потрапив у ДТП і терміново потребує грошей – зупиніться. Насамперед вам необхідно перевірити правдивість інформації. Подзвоніть безпосередньо до вказаного родича або на лінію 102!

Якщо ж ви постраждали від шахрайських дій — якомога швидше телефонуйте за номером «102».

Фото з доступних джерел

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: