Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Координаційний штаб вчергове зустрівся з родичами військовополонених ЧАЕС

Координаційний штаб вчергове зустрівся з родичами військовополонених ЧАЕС фото

У Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами військовослужбовців в/ч 3041, які забезпечували охорону Чорнобильської атомної електростанції.

Про це повідомили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

За словами представника Штабу, нова інформація про військовополоненого надходить з різних джерел. Зокрема, важливі відомості з’являються після опитування визволених з полону Оборонців. Вони діляться інформацією не лише про умови утримання, але також можуть засвідчити ймовірне місцезнаходження і стан здоров’я побратимів, які досі перебувають у неволі.

Він також додав, що відповідний мандат на відвідування місць утримання військовополонених має місія Міжнародного комітету Червоного Хреста. Проте відвідати ці місця можна лише з дозволу країни, яка утримує полонених військовослужбовців.

Слід зазначити, що інформація про місцезнаходження військовослужбовця важлива, але безпосереднього впливу на процеси обміну вона не має.

Окремо представник Штабу підкреслив важливість роботи з міжнародними організаціями і висвітлення наявних проблем для світової спільноти. Це стосується, зокрема, умов утримання військовополонених, надання їм медичної допомоги, налагодження комунікації з родичами і дотримання їхніх прав, як це передбачено Женевськими конвенціями.

З родичами й близькими полонених нацгвардійців спілкувалися представники Координаційного штабу, Головного управління Національної гвардії України та Служби безпеки України (Об’єднаного центру).

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: