Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі відбудуться Дні сталої енергії (програма заходів)

У Славутичі відбудуться Дні сталої енергії  (програма заходів) фото

У Славутичі пройдуть вже традиційні Дні сталої енергії, цьогоріч під гаслом "Чиста енергія для славутичан. Долаємо енергетичну бідність разом"

Славутич приєднується до Європейського тижня сталої енергії, який в 2023 році проходить під гаслом «Прискорення переходу на чисту енергію – до нижчих рахунків і підвищення кваліфікації», ключовими темами якого є подолання енергетичної бідності, енергоефективність, енергетичний перехід, чиста, доступна та зелена енергія.

Місто Славутич, долучившись до ініціативи Європейського Союзу «Угода мерів», яка є найбільшим у світі рухом за збереження клімату та енергії на місцевому рівні, проводить вже 7-ий щорічний захід «Дні сталої енергії» та 2-ий в умовах воєнного стану.

Цьогорічні заходи проводяться з метою привернення уваги громадськості до необхідності подолання енергетичної бідності та ефективного використання енергоресурсів, до можливостей застосування відновних джерел енергії та адаптаптування до змін клімату.

Славутичани зможуть прийняти участь в презентаційних та навчальних заходах щодо основ енергомоніторингу та шляхів подолання енергетичної бідності, дізнатися як чиста енергія слугує громаді та як сортувати відходи для збереження довкілля, долучитися до загальноміський екологічних акцій тощо.

Організатори заходів упевнені, що разом ми зможемо подолати енергетичну бідність та виклики сьогодення.

Дні стлої енергії у Славутичі триватимуть з 19 по 25 червня.

Програма заходів Днів сталої енергії у м.Славутичі в рамках Європейського тижня сталої енергії

Гасло: «Чиста енергія для славутчан. Долаємо енергетичну бідність разом!»

19 червня

10:00 Відеозвернення міського голови. Онлайн-відкриття Днів сталої енергії у місті Славутич

12:00 Дитяча точка «Спільно» від UNIСEF (Центральний парк)

Дитяче свято «Малюємо чисту енергію». Виставка дитячих малюнків

15:00 Зала засідань Славутицької міської ради

Семінар та презентація «Основні процеси енергоменеджменту - енергомоніторинг, аналіз, планування та контроль результатів енергоефективних заходів» та «Енергоефективність – як ії поміряти і визначити» за підтримки ПО «Українська некомерційна енергетична агенція»

16:00 Навчання для нових енергоменеджерів програмному інструменту енергетичного менеджменту та презентація «Енергетична бідність, шляхи ії подолання» за підтримки ПО «Українська некомерційна енергетична агенція».

19 – 25 червня

Демонстрація навчальних відео, презентацій, публікацій на тему «Чиста енергія слугує громаді» (LED-екран КЗ «ККК», соціальні мережі, заклади освіти)

Акція: «Велосипедом на роботу!»

Акція «Працюємо без паперу!»

21 червня

16:00 – 17:00 Центральна площа. Виставка велосипедів мешканців міста.

23 червня

14:00 БК Енергія «Молодіжний простір»

Он-лайн захід «Сортування відходів» від Молодіжного простору м. Славутич за підтримки Всеукраїнської організації «Let’s do it Ukraine»

15:00 Квіз від «Молодіжної ради»: «Сортуємо – зберігаємо довкілля!»

За інформацією Славутицької міської ради

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: