Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Енергетична бідність. Ми пережили важку зиму, але наступна буде ще важчою, - Фомічев

Енергетична бідність. Ми пережили важку зиму, але наступна буде ще важчою, - Фомічев фото

16 мільйонів гривень – така фінансова енергетична бідність Славутича. Звідки ця цифра, і що вона означає, як можна покращити ситуацію, і що вже реалізується в даному напрямку? Про це розповів очільник Славутича.

Міський голова Юрій Фомічев записав відеозвернення до онлайн-відкриття Днів сталої енергії  у м.Славутич, в якому він повідомив, що цього року в рамках даного заходу ми будемо вести мову про енергетичну бідність.  

За його словами, енергетична бідність – це той стан  коли ти не можеш забезпечити себе енергією.

«Україна зараз знаходиться у дуже непростій ситуації, дуже не простому стані. Ми пережили дуже важку зиму, але наступна, скоріш за все, буде ще важчою».

Також, міський голова закцентував, що енергетична бідність - це ще про гроші, наші фінанси.

«За останній рік славутичани оформили більш, ніж 600 заяв на отримання субсидій, більше 2000 отримали пільги,  для того, щоб забезпечити себе всіма видами послуг, всіма видами енергії. Загальна сума компенсацій за це все складає більше 16 млн. грн.   Це означає що наша фінансова енергетична бідність більше 16 мільйонів. Це теж елемент енергетичної бідності».

Щодо завершеного опалювального сезону Ю.Фомічев запевнив, що були зроблені висновки, і що вже почалася підготовка до наступного опалювального сезону. Окрім ремонту і відновлення установок, закупівлі генераторів для наших закладів освіти і культури, буде можливість реалізувати і більш масштабні плани, такі як проект реалізації установки міні-ТЕЦ для генерації власної електроенергії з місцевого палива для того щоб бути повністю енергонезалежним в критичній інфраструктурі.

«Не зупиняємось і щодо термомодернізації. В планах є ліцей, в реальних планах вже відбувається закупівля, термосанація нашого ФОКу «Богатир», що у Дніпровському кварталі, нашого ДНЗ «Центр розвитку дитини» у Вільнюському кварталі. Також планується заміна комплексу насосів нашої центральної системи теплопостачання».

Підсумовуючи, Юрій Кирилович зазначив, що мова буде йти не лише про матеріальні речі, «тверді» проєкти, а й про те, щоб залучити якомога більше членів суспільства до розуміння, що таке стала енергія, як її заощадливо використовувати. Важливим є й те, як бути незалежними або захищеними і, навіть, енергетично стійкими, для того, щоб приймати виклики, які нині має наша країна. Саме з цією метою у Славутичі проводяться сьогодні Дні сталої енергії.

 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: