Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі відбулась Міжнародна конференція щодо поводження з рідкими радіоактивними відходами

У Славутичі відбулась Міжнародна конференція щодо поводження з рідкими радіоактивними відходами фото

КП «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області, ТОВ «АЛЬФА АТОМ» спільно з партнерами провели 2-гу Міжнародну конференцію «Liquid Radioactive Waste Treatment: Ukrainian context»

Конференція відбулась за участі та підтримки ДСП Чорнобильська АЕС, Інституту проблем безпеки АЕС НАН України, Державного агентства України з управління Зоною відчуження, Українського ядерного товариства, Інституту радіоактивності навколишнього середовища Університету Фукусіми (Японія), ДП НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ» та ВП «Науково-технічний центр» ДП НАЕК ЕНЕРГОАТОМ, ДП ЦППРВ, ДП ЕКОЦЕНТР, Славутицької філії НТУУ КПІ імені Ігоря Сікорського, спільноти INUDECO та об’єднання професіоналів «Північно-український ядерний науковий хаб у м.Славутичі».

Конференція проходила задля формування глобального діалогу щодо поводження з рідкими радіоактивними відходами.

Конференція проходила у змішаному форматі з можливістю офлайн виступів і обговорення. Долучилися до участі 90 осіб.

Модерували подію - Ігор Пеер, директор ТОВ "Альфа АТОМ", Максим Савельєв, старший науковий співробітник ІПБ АЕС НАН України та Арина Старовойтова, директорка КП "Агенство регіонального розвитку" Славутицької міської ради.

Учасники обговорили актуальні проблеми, пов'язані з переробкою рідких радіоактивних відходів з метою забезпечення безпечного та сталого майбутнього для України та Європейського Союзу.

Науковці та практики дискутували про виклики та сталість у поводженні з радіоактивними відходами післявоєнної відбудови. Зокрема, говорили про інноваційну інженерію та дослідження у сфері переробки рідких радіоактивних відходів, а також заходи безпеки та найкращі практики щодо переробки рідких радіоактивних відходів.

Прозвучали 12 доповідей. Результати конференції планується опублікувати в Conference Proceedings, спільно з видавництвом Springer, що індексується наукометричною базою Scopus.

Сподіваємося, що подія стала корисною для продовження роботи учасників конференції у забезпеченні сталості у поводженні з радіоактивними відходами в період післявоєнної відбудови.

З усіх питань поширення матеріалів конференції безпосередньо у м.Славутичі телефонуйте:

Старовойтова Арина (оргкомітет) 050 353 11 35, Карасьова Марина (питання реєстрації) 050 464 91 61.

Для зв'язку з організаторами також телефонуйте: 050 586 75 55

Електронні адреси для запитань: inudeco2018@gmail.com, info@alpha-atom.com

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: