Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Доступні ліки з 1 липня лише за електронними рецептами в Славутичі

Доступні ліки з 1 липня лише за електронними рецептами в Славутичі фото

З 1 липня лікарські засоби, що входять до програми "Доступні ліки", відпускатимуть лише за електронним рецептом. Паперовий рецепт в рамках програми «Доступні ліки» продовжить діяти лише на тимчасово окупованих, прифронтових територіях і територіях, де ведуться активні бойові дії.

В програмі «Запитай у мера», міський голова Славутича Юрій Фомічев зазначив, що Славутич прикордонне місто, а не прифронтове, тому у нас будуть пробувати запроваджувати електронні рецепти до програми "Доступні ліки".

Міський голова, не бачить великих проблем в тому, щоб зателефонувати своєму сімейному лікарю і отримати електронний рецепт, оскільки мова йде лише про рецептурні ліки і пропонує спробувати новий підхід і подивитись як система буде працювати.

«Я абсолютно переконаний в тому, що якщо нам буде потрібно повернутись на якийсь час до паперових рецептів, ми точно в маленькому Славутичі зможемо це зробити: зібрати всіх аптекарів, запросити лікарів і знайти компроміс. Давайте 1 липня побачим як це запрацює. Зрозуміло що будуть помилки, зрозуміло, що будуть нерозуміння певні. Треба все це пройти в тестовому режимі для того щоб набити своїх шишок і повиправляти їх. Бо по-іншому просто не буває. Я не бачив жодної нової системи яка б працювала бездоганно. Так не буває просто. Тому чекаємо запуску системи електронних рецептів, користуємось цими електронними засобами, користуємось послугами сімейних лікарів і далі будемо робити висновки. Буде необхідність – ще раз повторюю – ми готові розглянути спільне рішення щодо паперових рецептів» – сказав очільник міста.

 

 
 
 

Як отримати безоплатні ліки

  1. Зверніться до лікаря (терапевта, педіатра або сімейного лікаря), з яким укладено декларацію, та отримайте електронний рецепт.
  2. Завітайте до аптеки з позначкою «Тут є Доступні ліки». 
  3. Отримайте ліки безоплатно або з частковою доплатою за е-рецептом. 
  4. Вартість ліків повністю або частково оплачує держава. 

Як знайти аптеку, що відпускає медикаменти за програмою «Доступні ліки»

Знайти аптеку з «доступними ліками» допоможе оператор контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Усі дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів – безоплатні. 

Аптеки, які беруть участь у програмі реімбурсації, можна впізнати візуально. Вони мають на дверях наліпку «Тут є “Доступні ліки”», а ті, де можна отримати інсулін, мають наліпку «+Інсуліни». 

Також шукати аптеку з «доступними ліками» можна за допомогою «Електронної карти аптек-учасниць програми реімбурсації лікарських засобів». 

«Доступні ліки» — урядова програма, що забезпечує повну або часткову оплату вартості деяких лікарських засобів з бюджетних коштів. Нагадаємо, що державна програма відшкодування коштів розповсюджується на понад 400 лікарських засобів. Актуальний перелік лікарських засобів, що відпускаються за програмою, розміщено на вебсайті Національної служби здоров’я України в розділі «Програма реімбурсації лікарських засобів» у відкритому доступі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: