Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Щодо доступності укриттів Славутича – коментар міського голови

Щодо доступності укриттів Славутича – коментар міського голови фото

Під час засідання 19 сесії міської ради Славутича міський голова Юрій Фомічев дав короткий коментар щодо вирішення питання доступності укриттів

За словами очільника міста, вони продовжують шукати найкращі варіанти забезпечення доступу до укриттів, особливо до тих, які знаходяться в житлових будинках, і не тільки в житлових.

Складність полягає в тому, що дуже часто в укриттях розміщені приватні комори мешканців, де є їх матеріальні цінності і ніхто не хоче, під час того як укриття буде 24/7 відкрите, брати на себе за нього відповідальність. Тому продовжуються пошуки компромісних варіантів, які б всіх влаштовували.

Схожа ситуація складається в садочках.

«Наприклад, 8й дитячий садочок «Теремок», де у нас визначено найпростіше укриття. З чого воно складається: воно складається з двох стін в коридорі садочку. Вимоги ті самі: 24/7 доступ. Ми розуміємо що в садочок 24/7 доступ давати не зовсім розумно. З іншого боку – людина яка почула сигнал тривоги і на мапі бачить, що найближче укриття – цей садочок, має можливість ним скористатись, тому питання залишаються відкриті» – сказав Юрій Фомічев.

Міський голова додав, що планує ще далі обговорити це питання, щоб знайти якісь рішення, які могли б застосувати, «тому що сьогодні це 24/7 суттєво впливає на нашу роботу».

Проте, під час 19 сесії міської ради м.Славутича, до питання доступності утриттів так і не повернулись.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: