Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутицький ЦНАП інформує

Славутицький ЦНАП інформує фото

Відмітка в паспорті про місце реєстрації на даний час не є джерелом інформації про реєстрацію або зняття з реєстрації місця проживання

Центр надання адміністративних послуг м. Славутич нагадує, що з 01.12.2021 року при реєстрації або ж знятті з реєстрації місця проживання відповідний штамп до паспорта громадянина України не вноситься.

Це передбачено Законом України № 1871-ІХ від 05.11.2021 року «Про реалізацію публічних електронних послуг з реєстрації та декларування місця проживання в Україні».

Єдиним джерелом інформації про місце проживання особи відповідно до цього Закону став електронний реєстр територіальної громади, дані з якого входять до Єдиного державного демографічного реєстру. Тому орієнтуватися на відмітку у паспорті, яка зроблена до 01.12.2021 року, адміністратори ЦНАП (інші органи)при наданні послуг не можуть.

До уваги береться лише витяг із реєстру територіальної громади - документ у паперовій або електронній формі, що підтверджує відомості про місце проживання (перебування) особи або інформацію про відсутність таких відомостей на дату та час формування витягу.

Цей витяг можна отримати особисто з поданням заяви в паперовій формі через центр надання адміністративних послуг, або замовити в електронній формі у "Дії". Обидва варіанти мають однакову юридичну силу. Кожен витяг містить унікальний номер та QR-код, який формується автоматично.

Для того, щоб самостійно отримати витяг через портал «Дія» необхідно:

- у розділі «Послуги» обрати «Довідки та витяги»;

- обрати послугу «Витяг про місце проживання»;

- натиснути «Замовити витяг»;

- ваша заява буде оброблена протягом декількох хвилин;

- якщо відомості про вас знайдені в реєстрі, можете завантажити pdf-документ протягом 24 годин.

Так само в застосунку Ви можете замовити витяг про місце проживання Ваших дітей.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: