Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

З 5 липня відкривають рух тимчасовим мостом через Десну, сполученням Чернігів-Київ

З 5 липня відкривають рух тимчасовим мостом через Десну, сполученням Чернігів-Київ фото

З 8-ї години, 5 липня, відкривається проїзд тимчасовим мостом через річку Десна. Відтак буде доступне ще одне транспортне сполучення Чернігова з Києвом.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області.

Для проїзду діятиме обмеження – до 18 тонн загальна вага транспортного засобу і навантаження на вісь – до 7 тонн.

Відкриття руху по цьому напрямку суттєво полегшить транспортне сполучення для мешканців громад, яким не доведеться більше користуватись 30 – кілометровим об’їздом. Також міст забезпечить пряме сполучення для пасажирського транспорту з «київського» напрямку в сторону Чернігова, Мени, Городні та інших громад правобережної частини області.

У Службі відновлення зазначають,  зведення тимчасової споруди тривало майже рік, були проведені масштабні роботи з ліквідації наслідків ведення бойових дій та знешкодження потужних боєприпасів, що були на дні річки, адже у березні 2022 року навколо Чернігова тривали важкі бої.

Нагадаємо, у травні 2023 року був відкритий проїзд відновленою частиною мосту через річку Десна на об’їзній Чернігова, відтак було забезпечено рух вантажного транспорту, що їде в сторону обласного центру та північних громад. Також по цьому маршруту відкрили рух ще двома відремонтованими спорудами – через річку Білоус та шляхопровід.

Поблизу Чернігова наразі також проводимо роботи зі зведення нового мосту на 4 смуги руху, відкриття цього мосту дасть можливість повноцінно забезпечити логістичний зв’язок для транспортних потоків.

Загалом, у Чернігівські області було зруйновано 27 штучних споруд в ході ведення бойових дій минулого року. Агентство відновлення забезпечило тимчасовий проїзд через 20 тимчасових споруд, паралельно з цим відбудовуємо основні мости на головних транспортних артеріях в області.

Наразі в Чернігівській області капітально відновлено 6 мостів ще на 6 спорудах активно ведуться будівельні роботи.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: