Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Управління містами під час кризи - досвід Славутича

Управління містами під час кризи - досвід Славутича фото

Європейська мережа тренінгових установ місцевих і регіональних влад (ENTO) провела вебінар на тему «Управління містами під час кризи – український досвід», під час якого було презентовано досвід і нашого міста.

Відкриваючи вебінар, президент ENTO П'єр Петі (Pierre Petit), звернув увагу учасників, що тема "Громади в умовах конфлікту" стала ключовою у 2023 році.

Пан Петі віддав належне мужності і незламності українського народу і запросив поділитися думками і висновками за підсумками їх півторарічної роботи в умовах військової кризи.

У європейському вербінарі також взяли участь і представники нашого міста. Під час свого виступу перед європейськими мерами та експертами місцевого самоврядування міський голова Славутича Юрій Фомічев наголосив, що безперебійна робота міських служб і безперервне надання громадянам публічних послуг в громадах України стало можливим завдяки втіленню в державі найуспішнішої реформи часів незалежної України децентралізації владних повноважень на користь місцевого самоврядування, яке разом із збільшенням сфери своєї відповідальності і повноважень отримало також і доступ до ресурсів для їх ефективної реалізації.

Славутицький міський голова розповів про організацію роботи міських служб в умовах війни, вплив війни на територіальну громаду, окреслив першочергові потреби і завдання міста, основні проблеми і напрями відновлення українських громад. 

Юрій Фомічев подякував європейським колегам за підтримку у боротьбі українського народу за його свободу і незалежність.

Голови українських територіальних громад поділилися досвідом з європейськими колегами. У заході зокрема також взяв участь голова Запорізького регіонального відділення ВА ОТГ, голова Комиш-Зорянської ТГ Ігор Гнатуша, який розповів про основні проблеми і задачі територіальних громад Запорізької області в умовах війни.

У сесії запитань-відповідей мери більш детально розкрили нагальні потреби та інтереси різних територіальних громад України на теперішній момент, напрями захисту найбільш вразливих груп населення. Учасники домовилися про подальшу взаємодію та уточнення напрямів можливої допомоги європейських партнерів українським громадам у подоланні наслідків гуманітарної кризи.

Завершуючи захід, віце-президент ENTO Гіоргі Месхідзе подякував учасникам за цікаву дискусію і запросив до продовження спвпраці міста Славутича з Європейською мережею тренінгових установ місцевих і регіональних влад, що була розпочата у 2018 році з відкриттям у Славутичі Офісу підтримки громадських ініціатив.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: