Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутицькі майстрині на мистецькій виставці у Бучі

Славутицькі майстрині на мистецькій виставці у Бучі фото

Славутицькі майстрині взяли участь в обласному семінарі майстрів Київської області "Мистецькі КолоритМи", на тему: "Розвиток сучасного народного декоративно-ужиткового мистецтва, його видів та жанрів".

За інформацією Київського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, у Бучі відбулася виставка-ярмарок українських майстрів "Мистецькі КолоритМи". До міста завітало майже 60 митців із 15 територіальних громад, що представили мешканцям різноманітні  українські автентичні вироби.

Славутицькі майстрині Олександра Нетеса, Наталія Кокіна та Наталія Делікатна взяли участь у цьому заході та представили свої роботи на виставці-ярмарку.

Також у Бучанському ліцеї №4 відбувся семінар для майстрів “Традиційні ремесла і промисли Київщини”, на якому обговорили  нагальних проблеми та проблеми їх вирішення.

Ще присутні змогли насолодитися виступом ансамблю української автентичної музики “БОЖИЧІ”. Колектив достеменно репрезентує вокальну та інструментальну сільську музику, а також народні танці Подніпров'я України, насамперед Лівобережжя.

Репертуар ансамблю його учасники записують власноруч у фольклорних експедиціях, яких здійснено вже дуже багато. Вокальну частину репертуару складають "вуличні" ("застольні") протяжні й жартівливі пісні, народні псальми та молитви, традиційні пісні зимових свят та весільні пісні.

Головна ідея “Мистецькі КолоритМи” — об’єднати митців України та популяризувати їхні вироби.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: