Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Меморандум про співпрацю підписано - початок покладено!

Меморандум про співпрацю підписано - початок покладено! фото

В приміщенні НАН України відбулося підписання Меморандуму про співпрацю та взаємодію між Державним агентством України з управління зоною відчуження, Національною академією наук України та Славутицькою міською радою.

Як повідомило Державне агентство України з управління зоною відчуження, документ скріпили підписами голова ДАЗВ Євген Крамаренко, президент НАНУ Анатолій Загородній, мер міста Славутич Юрій Фомічев.

Метою співробітництва є розвиток Чорнобильського наукового хабу – сучасного осередку наукової діяльності для фахівців з усього світу задля вивчення проблематики радіаційної безпеки, впливу іонізуючого випромінювання на людину та навколишнє природне середовище, технологій поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом.

Вже заплановано проведення спільних наукових конференцій, семінарів, тренінгів, у тому числі на теренах зони відчуження та міста Славутич, для визначення актуальних проблем, окрім вже поставлених.

Зокрема:

- активізація досліджень і розробок у сфері радіоекології;

- зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об’єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему;

- використання ядерної енергії;

- поводження з радіоактивними відходами на стадії їх довгострокового зберігання і захоронення;

- радіоекологічний моніторинг.

Відновлення наукової та дослідної інфраструктури у межах «Чорнобильського наукового хабу» входить до напрямку 7 «Плану відновлення діяльності і розвитку зони відчуження внаслідок російського вторгнення та окупації», за яким продовжуємо активну роботу не лише з міжнародними, а і українськими партнерами.

Національна академія наук України, Славутицька міська рада

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: