Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

День святого пророка Іллі

День святого пророка Іллі фото

Православ'я відзначає День святого пророка Іллі. Пророк Ілля є важливою фігурою в Православній духовності. Святий пророк Ілля шанується та слугує прикладом для наслідування.

Він проявляв турботу про бідних, вдів та сиріт, вважаючись покровителем хліборобів (під час початку посіву озимих зернових).

Пророк Ілля жив у IX столітті до народження Христа.

2 серпня - День пророка Іллі. Вважалося, що він виступає посередником між небом і землею. Також вважалося, що цього дня закінчується календарне літо. У народі говорили: "На Іллю до обіду - літо, після обіду - осінь", "До Іллі мужик купається, а після Іллі з рікою прощається".

Після 2 серпня вважалося, що купатися не рекомендується через прохолодну воду та довгу ніч.

Фоторепортаж від Вадіма Івкіна:

 

 
Для парафіян та настоятеля Свято-Ілл'їнського храму в Славутичі це особливе свято, відоме як Храмове свято святого, чиє ім'я несе храмовий комплекс. У цей день, відповідно до традиції, настоятель храму, о. Іоанн, разом із віруючими, здійснює хресний хід вулицями міста. Враховуючи обставини війни, замість пішої ходи було організовано автопробіг.

Для родини настоятеля цей день набув особливого значення - о. Іоанн та матушка Олена стали сьогодні дідусем і бабусею. Вітаємо їх щирими серцем!

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: