Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

З прикордоння Чернігівщини відмовляються евакуюватися близько 14 тисяч осіб

З прикордоння Чернігівщини відмовляються евакуюватися близько 14 тисяч осіб фото

Попри постійну небезпеку, місцеві не бажають полишати власні домівки.

Поки що, близько 14 тисяч місцевих мешканців залишаються на територіях прикордонної Чернігівщини, які постійно піддаються ворожим обстрілам.

 

— Ми створили умови для переїзду цих людей вглиб області, проводимо розмови, пояснюючи складність ситуації, всю небезпеку. Утім, вони виїжджати не хочуть, обґрунтовуючи тим, що це їхні домівки, — під час брифінгу пояснив Вʼячеслав Чаус, голова Чернігівської обласної військової адміністрації.

 
Як повідомив Чаус, населення отримує інформацію щодо можливості евакуації та переселення на більш безпечні території, але кількість осіб, які залишають місця проживання, не змінюється протягом останнього місяця. Одні виїжджають, тоді як інші повертаються.
 
 

"Одна з останніх моїх бесід з мешканкою села Костобобрів (Семенівська громада, — ред.), яке обстріляли й знищили п’ять будинків. І люди, будинки яких знищені, виїжджали, а у неї не знищили, в неї поруч. І там до кордону – 900 метрів, здається, по прямій дорозі. Головна мотивація її лишатись – вона 40 років усе накопичувала, зберігала, і «я хочу бути тут». На запитання «якщо прилетить снаряд і вас вб’є, те, що ви збирали 40 років — нікому не потрібне» — «я патріотка, я на своїй землі, я хочу бути тут». Далі було багато матюків у бік нашого ворога".

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: