Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Круглий стіл з питань соціального захисту дітей

Круглий стіл з питань соціального захисту дітей фото

З метою забезпечення реалізації державної політики з питань соціального захисту дітей, запобігання вчинення ними правопорушень, 02.08.2023 відбулось чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при Виконавчому комітеті Славутицької міської ради, на якому заслухано та розглянуто 8 питань.

Члени Комісії брали активну участь у обговоренні питань, висловлюючи власну думку та вносили свої пропозиції щодо фактів безвідповідального батьківства, неналежного виконання обов’язків відносно малолітніх дітей.

У результаті Комісією одноголосно прийнято рішення про захист прав та законних інтересів малолітніх дітей.

Зокрема, під час проведення засідання членами комісії ретельно вивчено всі наявні документи заявлених справ, що потребували певного вирішення, заслухано громадян, які були запрошені по суті справи, надано рекомендації та прийнято відповідні рішення (щодо визначення місця проживання дитини з одним із батьків, позбавлення батьківських прав, стану утримання, виховання дітей у сім’ях, завершення/продовження строку соціального супроводу) тощо.

Шановні батьки, законні представники!

Принцип пріоритету сімейного виховання, закріплений Сімейним кодексом України, надає кожній дитини право жити і виховуватись в сім’ї, яке підходить для становлення та розвитку особистості ваших дітей. Отже, завдання батьків полягає в систематичному поєднанні догляду та виховання дитини – не тільки в задоволенні життєво-побутових потреб дитини, але й у проявах уваги, турботи, любові до дитини, наданні допомоги у вирішенні проблем, питань, які цікавлять ваших дітей, запобігання конфліктів тощо.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: