Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ваш родич у біді! Як обманюють пенсіонерів з Чернігівщини!

Ваш родич у біді! Як обманюють пенсіонерів з Чернігівщини! фото

Ошукав трьох пенсіонерок: поліція затримала 18-річного хлопця, який працював за схемою "ваш родич у біді"

У Чернігові правоохоронці затримали 18-річного юнака, який вчинив обман над трьома літніми жінками – пенсіонерками у віці 78, 80 та 88 років, використовуючи схему підробленого "родича у скрутному становищі". Про це повідомляє поліція Чернігівської області в своєму офіційному Facebook-акаунті.

3 липня, до правоохоронців звернулася жінка, яка повідомила про отриманий дзвінок від незнайомця, який назвався лікарем з місцевої лікарні. Він повідомив, що син пенсіонерки потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і потребує негайної операції, для якої необхідні фінансові кошти.

Пані передала співрозмовнику свою адресу, і вскорі після цього молодий чоловік з'явився в її квартирі. Жінка вже готувала гроші, але в цей час на місце прибув її син, що змусило хлопця втекти без здобичі. Гроші він так і не зумів викрасти.

Відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, поліція встановила та затримала підозрюваного.

Молодому чоловікові ставлять за вину злочин, передбачений частиною 3 статті 15 і частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (спроба шахрайства).

За цей злочин передбачена покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

Додатково слідство встановило, що хлопцю вдалося обдурити ще двох жінок.

Недавно 88-річна мешканка Чернігова передала йому чотири тисячі євро та 16 тисяч гривень, вірячи в необхідність рятування родича. Ще одна 80-річна жінка передала 3 500 гривень незнайомцю, який називав себе лікарем.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: