Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі проходить навчальний семінар

У Славутичі проходить навчальний семінар  фото

Відсьогодні у Славутичі розпочинає свою роботу навчальний семінар Radiation Safety Study Lab, який триватиме протягом чотирьох днів.

За інформацією Агентства регіонального розвитку м.Славутич, відкриття відбудеться сьогодні, 7 серпня, о 17:00, у залі засідань міськради. Відкрита зустріч "Славутич - кластер ядерної науки та технологій", сесія: запитання та відповіді - пройде за участі міського голови Юрія Фомічева.

Наступного дня, 8 серпня, запланована екскурсія до  Краєзнавчого музею м. Славутича і Чорнобильської АЕС.

9 серпня, о 16:00 планують провести дві відкриті лекції.

Тематична зустріч "Виявлення випадкового джерела іонізуючого випромінювання на території громади. Алгоритм дій" запланована у приміщенні міськради. Спікер - Бачурін Андрій, представник Державної інспекції ядерного регулювання України.

Лекція "Чому радіобіологія це не тільки про страшне, а і про страшенно цікаве" пройде у приміщенні Молодіжного простору, спікерка - .кандидатка біологічних наук Олена Паренюк, Інститут проблем безпеки АЕС Національної академії наук України.

Цього ж дня, о 19:00, проведуть благодійний вечір відпочинку від БФ "ЧАЕС.Славутич, Розвиток" (вхід за запрошеннями).

На завершення семінару, 10 серпня, відбудеться презентація книги "Страшне, прекрасне та потворне в Чорнобилі" та зустріч з авторами Оленою Паренюк та Катериною Шавановою, яка проходитиме у Мистецькій галереї міста. Початок о 19:00.

 
 

Організатори: Агентство регіонального розвитку Славутицької міської ради; Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС»; Інститут проблем безпеки атомних електростанцій Національної академії наук України; Славутицька філія Національного технічного університету України «КПІ імені Ігоря Сікорського», Відокремлений підрозділ Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» «Атомремонтсервіс», Інститут проблем математичних машин і систем Національної академії наук України; ГО «Українське ядерне товариство», Університет Фукусіми (Японія), Університет Бристоля (Велика Британія) та Університет Берклі (США).

Титульне фото з доступних джерел

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: