Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Військово-патріотична гра “Сокіл”(“Джура”) повертається!

Військово-патріотична гра “Сокіл”(“Джура”) повертається! фото

До участі у заході, що відбудеться у рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), запрошуються представники закладів по роботі з молоддю, закладів освіти, клубів патріотичного виховання, інститутів громадянського суспільства, діяльність яких спрямована на патріотичне виховання дітей та молоді.

З цією метою Київський обласний молодіжний центр,спільно з Управління молоді та спорту Київської обласної військової адміністрації, планує з 16 по 18 серпня 2023 року проведення семінару-тренінгу «Школа виховників Джур-5» Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Організатори забезпечують трансфер від міста Києва до місця проведення заходу та у зворотному напрямку, харчування учасників, проживання у туристичних наметах.

Для участі у семінарі-тренінгу, необхідно до 10.08.2023 зателефонувати за номером 0509640059 та пройти реєстрацію.

Нагадаємо, «Сокіл» («Джура») — всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра. Створена у 2003 році бунчуковим товаришем Українського козацтва Петром Бровком та затверджена Міністерством освіти і науки України. Гра є формою позакласної роботи з патріотичного та морально-етичного виховання школярів, засобом формування патріотичної свідомостіспортивно-оздоровчої роботи. Організація гри в навчальних закладах спирається на учнівське самоврядування, засноване на традиціях козацького кола, вільного народного віче, і являє собою добровільне об'єднання дітей для виконання завдань гри. Гра проводиться Міністерством освіти і науки України за сприянням інших міністерств, відомств та громадських організацій. На загальнонаціональному рівні проводиться з 2009 року. 

«Сокіл» («Джура») – це не просто гра, це постійна навчально-виховна робота впродовж року, спільна робота учнів, педагогів, батьків, представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій.
Основою організації гри в освітніх закладах є: учнівське самоврядування, засноване на традиціях козацького кола, вільного народного віче, добровільне об’єднання дітей та молоді для виконання завдань гри у рій (клас, гурток тощо), сотню (паралель класів), курінь (заклад освіти).

У Славутичі також військово-патріотична гра була популярною серед молоді міста і, сподіваємось, і надалі буде користуватись неабияким попитом і зараз, у період визвольної війни з російськими окупантами, саме в той час, коли патріотичне виховання молодих людей має бути в пріорітеті.

Пропонуємо переглянути відео  з архіву 2019  та 2018 років.


Фото - скріншот з відео

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: