Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Майже 6,2 млн євро від ЄС отримає Славутич на модернізацію міської котельні

Майже 6,2 млн євро від ЄС отримає Славутич на модернізацію міської котельні фото

Славутицька міська рада та НЕФКО підписали грантову угоду на відновлення об’єктів теплопостачання в місті.

Про це інформує пресслужба міськради.

Місто отримає грантове фінансування від Євросоюзу в розмірі приблизно 6,2 млн євро на модернізацію міської котельні.
15 травня 2023 року Славутицька міська рада Вишгородського району Київської області та НЕФКО, Північний зелений банк, підписали грантову угоду для реалізації проєкту «Відновлення об’єктів теплопостачання у місті Славутич Київської області». Угода передбачає отримання фінансування від Євросоюзу в розмірі до 6,2 млн євро на встановлення мережевих насосів з частотним регулюванням на міській котельні та будівництво автономного джерела електроенергії - котла на біомасі.
Створена в місті Славутич група з реалізації проєкту отримає професійну технічну допомогу через НЕФКО та залучених консультантів протягом усієї фази впровадження проєкту, включаючи допомогу в підготовці проєктно-технічної документації, надання підтримки в процесі закупівель згідно правил закупівель НЕФКО, контроль за якістю впровадження проєкту та управління контрактами.
На думку міського голови Юрія Фомічева: «Одним з найважливіших завдань сьогодення є створення національного енергетичного фронту для забезпечення населених пунктів життєво необхідними комунальними послугами. Ми вдячні НЕФКО за вкрай важливий проєкт, що збільшить надійність функціонування міського комунального сектору, дозволить долати кризові енергетичні явища та забезпечувати повноцінне життя славутичан у воєнних та післявоєнних умовах.
Модернізація об’єктів теплопостачання відповідно до сучасних стандартів, що буде здійснена в рамках проєкту, дозволить суттєво поліпшити їхню енергоефективність, забезпечити належне надання комунальних послуг славутичанам, а також підвищити енергетичну стабільність та зміцнити енергетичну безпеку міста Славутича в цілому.
Наступними кроками реалізації проєкту стануть проведення відкритих тендерних процедур на виконання робіт з відновлення об’єктів теплопостачання міста Славутич. До кінця 2023 року заплановано встановлення мережевих насосів з частотним регулюванням, а навесні 2024 року розпочнеться будівництво котла на біомасі.
У грудні 2022 року Європейський Союз та НЕФКО оголосили про співпрацю з метою реконструкції та ремонту критичної муніципальної інфраструктури в Україні. Програма вартістю 50 мільйонів євро фінансується Євросоюзом та реалізується під управлінням НЕФКО. Реалізацію Програми відновлення критичної інфраструктури було розпочато навесні 2023 року. Її метою є відновлення об’єктів критичної муніципальної інфраструктури в громадах Київської області, а також забезпечення надання базових муніципальних послуг мешканцям шляхом підвищення надійності та безпеки систем тепло- та водопостачання й водовідведення у дванадцяти українських громадах під час війни.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: