Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Відновлення об'єктів теплопостачання у Славутичі за 6,2 млн євро: як усе відбуватиметься та хто фінансуватиме

Відновлення об'єктів теплопостачання у Славутичі за 6,2 млн євро: як усе відбуватиметься та хто фінансуватиме фото

Міський голова Славутича Юрій Фомічев розповів докладно, як відбуватиметься реалізація проєкту «Відновлення об’єктів теплопостачання у місті Славутич Київської області», на який виділено 6,2 млн євро, зокрема на модернізацію міської котельні.

Далі зі сторінки очільника міста Юрія Фомічева.

Вітаю, друзі!

Про нещодавну угоду, тепер вже офіційно, на сторінці міського голови.

Славутич завжди приділяє увагу ернергоощадності та енергозбереженню.

Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO) – одна з тих міжнародних організацій, які продовжують діяльність в Україні та допомагають долати наслідки російської агресії.

Разом з Європейським союзом працюють над екологічним та зеленим відновленням України. А ЄС є найбільшим донором Програми зеленого відновлення для України, також уряди Північних країн роблять пожертви.

Славутич має давні партнерські відносини з NEFCO.

Зараз NEFCO реалізує 25 проектів, включаючи реконструкцію систем централізованого теплопостачання, очищення води та стічних вод, спорудження нових будівель, а також відновлення пошкоджених росіянами об’єктів цивільної інфраструктури та громадських будівель.

Організація має ще одну велику програму за фінансування ЄС у звільнених частинах Київської області під назвою «Критична інфраструктура».

В рамках якої наше місто підписало грантову угоду "Відновлення об'єктів теплопостачання в місті Славутич Київської області".

Читайте також: Майже 6,2 млн євро від ЄС отримає Славутич на модернізацію міської котельні

Проект включає в себе встановлення сучасного насосного обладнання міської котельні з наступним встановленням автономного джерела електроенергії на біопаливі.

Ця програма фінансується Європейським Союзом European Union in Ukraine і реалізується під управлінням Nefco in Ukraine: включаючи професійну технічну допомогу, залучення консультантів, супроводження процесу закупівель згідно правил організації.

Ульф Бойо, віце-президент з питань зеленого переходу в Східній Європі NEFCO зазначив, що програма "Критична інфраструктура" передбачає облаштування сучасних систем водопостачання, водовідведення, енергоефективних насосів - подібні вимоги ставляться організацією, щоб підтримувати високо екологічний і сталий характер цих проектів.

В нашому проекті ключове (найбільш масштабне і вартісне) те, що електроенергія для критичної інфраструктури буде вироблятися з місцевого палива. А в літній (міжопалювальний) період

БіоТЕС буде частково виробляти ще й тепло для гарячого водопостачання.

Реалізація проекту розрахована на 18 місяців, в будь-якому випадку плануємо, що до опалювального сезону 24/25р. об’єкт буде в експлуатації, незважаючи на ускладнену логістику.

Модернізація об'єктів теплопостачання допоможе перш за все забезпечити мешканців гарантованими комунальними послугами належного рівня.

В умовах невизначеності воєнного часу мати сталу, диверсіфіковану енергонезалежну мережу теплопостачання та автономне забезпечення електроенергією об’єктів критичної інфраструктури - ознака можливості стабільної роботи підприємств, виборена конкурентна перевага Славутича.

Про перебіг важливого для міста проекту можна буде дізнатися на цій сторінці та на Славутицька міська рада

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: