Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Софійку, яка загинула через ракетний обстріл Чернігова росіянами, поховали в Славутичі

Софійку, яка загинула через ракетний обстріл Чернігова росіянами, поховали в Славутичі фото

Шестирічна Софійка Голинська загинула 19 серпня внаслідок ракетного удару по будівлі Чернігівського драмтеатру. Дитина разом з мамою приїхали до Чернігова аби провести тут відпустку і вже мали їхати додому. Прощання з маленьким янголятком - Софійкою відбулося у Чернігові.

Про це повідомляє телеканал Новий Чернігів.

У вівторок, 22 серпня, мама дівчинки прийшла на місце, де відбувалися трагічні події малу сцену, що на центральній міській алеї. Саме тут вона танцювала, коли уламок рашистського снаряду задів її серденько.

Ми приїхали в гості, ми хотіли відпочити, ми зустрілися з подругою, в подруги теж було 2-е діточок, ми всі разом тут були. Ми всі тут гралися, саме на цій сцені. Саме на цій сцені, в цей період ми все бачили, як летіла ракета, вона полетіла в драмтеатр. Це півсекунди діла, я просто бачу, як моя дитинка стоїть на сцені і вона просто падає, розповідає мама загиблої дівчинки Ольга Голинська.

У Чернігові попрощалися з 6-річною Софійкою, яка загинула від російського ракетного удару, фото-1

Маленька Софійка любила публіку та увагу, то ж із задоволенням виступала для всіх своїх глядачів. Найбільшою подякою для неї були аплодисменти, яких вона завжди з нетерпінням чекала.

Вона була дуже активна, жвава, вона гралася. Саме в цей момент, коли ми гралися тут, вона була на сцені. Вона завжди така була, вона відвідувала садочок, вона завжди вчила найдовші вірші, вона співала пісні, вона дуже любила публіку, додає мама загиблої дівчинки.

Попрощатися з єдиною дитиною в сім'ї зі сходу приїхав батько Софійки. У лютому цього року він став до лав Збройних Сил України аби виборювати вільну Україну для своєї донечки. Олександр Голинський був переконаний, що через відсутність обстрілів останні півтора року, Чернігів відносно безпечний, і навіть не уявляв, що окупанти так жорстоко обстріляють центр міста. Як тільки дізнався про загибель доньки, відразу вирушив у дорогу.

Коли держава сказала треба йти захищати ми пішли захищати. Скажу так: мотиви які були? Захистити свою землю, своїх рідних, життя майбутнє, життя моєї доньки. Тут коли мені дружина в суботу телефонує і каже таке, то, знаєте, перше це був шок як так?. Ну я навіть не можу пояснити чому і як це сталося, зазначає тато загиблої дівчинки Олександр Голинський.

У Чернігові попрощалися з 6-річною Софійкою, яка загинула від російського ракетного удару, фото-2

Вшанувати пам'ять і провести в останню путь Софійку до храму прийшли не лише рідні та близькі, а й звичайні чернігівці. Вони вирішили підтримати батьків, які втратили доньку радість і надію у житті.

Поховали дівчинку в Славутичі, на батьківщині матері.

Фото: Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: