Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Об’єднані гідністю заради майбутнього: славутичани стали учасниками міжнародного ветеранського форуму

Об’єднані гідністю заради майбутнього: славутичани стали учасниками міжнародного ветеранського форуму фото

Фахівці Соціально-психологічного центру м. Славутич долучилися до VI Міжнародного ветеранського форуму “Україна. Захисники. Майбутнє”, який відбувся у Києві, за участі президента України Володимира Зеленського.

За інформацією Славутицького СПЦ, фахівці Соціально-психологічного центру м. Славутич відвідали масштабний захід, організований Мінветеранів та Український ветеранський фонд. Співорганізатор – Благодійна організація “Міжнародний благодійний фонд “Повернись Живим”.

Серед запрошених учасників й гостей форуму були присутні: українські ветерани й ветеранки, Захисники і Захисниці, представники української влади, члени урядів держав-партнерів, дипломати, представники громадськості, ветеранських організацій та ветеранського бізнесу.

Відкрив VI Міжнародний ветеранський форум Президент України Володимир Зеленський. У своєму відеозверненні він наголосив на необхідності всебічної підтримки української політики героїв, реалізації ініціатив держави, громадськості, бізнесу щодо інтеграції та допомоги ветеранам.

«Сьогодні на форумі урядовці представлять пакети рішень, які є першочерговими. Щоб наші ветерани могли гідно інтегруватись в соціальне життя після повернення з війни. З війни завжди повертаються іншими, ніж ішли на неї. І тому це особливо складно – після усього, через що пройшов, після усього, що довелося пережити, після усіх втрат, які бачив, особливо складно будувати життя. Але ви – Герої! Ви потрібні Україні! Кожен і кожна, хто б’ється заради України, хто наближав та наближає Перемогу України. Жодних втрачених доль! Жодних втрачених поколінь! Жодних втрчених можливостей! І, звичайно, не втратити часу. Часу життя», – зазначив Володимир Зеленський.

Зі сцени до учасників форуму звернулася Міністер у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. Очільниця Мінветеранів зазначила, що після української Перемоги понад 4 млн людей будуть дотичними до ветеранської політики, та презентувала учасникам і гостям форуму єдину державну ветеранську політику “Шлях ветерана".

Під час трьох тематичних дискусій обговорювали питання фізичного та ментального здоров’я, спортивної реабілітації ветеранів, їх повернення до цивільного життя та реінтеграції в громади.

Паралельно з головною сценою працювала локація ветеранських бізнесів, де ветерани-підприємці мали змогу показати свою продукцію та проєкти широкій громадськості.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: