Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Фахівці з Чорнобильської АЕС взяли участь у семінарі МАГАТЕ з інвентаризації радіоактивних матеріалів

Фахівці з Чорнобильської АЕС взяли участь у семінарі МАГАТЕ  з інвентаризації радіоактивних матеріалів фото

Протягом чотирьох днів тривала технічна онлайн-зустріч «Technical Meeting on the Spent Fuel and Radioactive Waste Inventory Tool», до якої долучились експерти Чорнобильської АЕС.

Як повідомляє Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС». подія організована Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ).

Головна мета заходу — ознайомлення держав-членів з новим інструментом МАГАТЕ для інвентаризації відпрацьованого палива та радіоактивних відходів. Зокрема мова йде про програмне забезпечення, яке дозволяє управляти та реєструвати інформацію про радіоактивні відходи протягом усього їхнього життєвого циклу — від утворення до захоронення.

Чорнобильську АЕС на технічній зустрічі представляла інженерка відділу інтегрованого поводження з радіоактивними матеріалами Олександра Стельмах.

«Протягом понад десяти років МАГАТЕ надає державам-членам програмне забезпечення для відстеження та контролю радіоактивних відходів, включаючи відпрацьовані закриті джерела іонізуючого випромінювання. Сфера застосування нового інструменту досить широка і повинна значно полегшити планування, оптимізацію ресурсів, моніторинг відповідних даних та поширення інформації. Всі дані будуть уніфіковані, що сприятиме передачі інформації на національному та міжнародному рівнях», — коментує Олександра Стельмах.

Захід тривав з  21 по 24 серпня 2023 року відбулась технічна он-лайн зустріч «Technical Meeting on the Spent Fuel and Radioactive Waste Inventory Tool». 

Фото: ДСП "ЧАЕС"

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: