Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«Білими лебедями в небеса відлітають найкращі». Відкриття Алеї Героїв у Славутичі

«Білими лебедями в небеса відлітають найкращі». Відкриття Алеї Героїв у Славутичі фото

Вони віддали своє життя за незалежність та суверенітет України, за мирне небо над своїми дітьми, за нас з вами і за наш мирний Славутич.

Велика війна стала найбільшим випробуванням для українців і їх національної гідності та волелюбності. У цьому страшному конфлікті, який розпочався ще в 2014 році, загинули тисячі військових та мирних жителів, серед яких 48 воїнів – героїв із нашого рідного міста Славутич.

Вони віддали своє життя за незалежність та суверенітет України, за мирне небо над своїми дітьми, за нас з вами і за наш мирний Славутич.

У день пам'яті захисників України на центральній площі міста відкрили Алею Пам'яті Героїв.

Лариса Маслій, директорка ККК та ведуча заходу, зуміла передати всю важливість цього моменту. Вона перетворила слова на глибокі почуття, а виступ - на справжню місію. Її емоційна взаємодія з аудиторією допомогла кожному присутньому відчути, наскільки це важливо і цінно - пам'ятати та вшановувати тих, хто пожертвував своїм життям заради нас.

 

 
 

"Білими лебедями в небеса відлітають найкращі. Світ української землі. Безстрашні, Мужні, Герої." - Лариса Маслій.


Наші герої стали прикладом патріотизму та невмирущого духу. Їхня героїчність виявилася не лише на полі бою, а й у нашій боротьбі за права, гідність та майбутнє українського народу.
Хвилиною мовчання вшанували усіх, хто назавжди залишиться живим у наших серцях і пам'яті. Тих, хто віддав своє життя, аби ми могли жити у мирі та свободі. Ті, хто боронив нашу країну, свідчачи своєю вірою в краще майбутнє, своєю мужністю та героїзмом.
 

Ця хвилина мовчання виявилася не лише способом вшанування загиблих, а й містким переказом нашої поваги та повноти їхнього подвигу.

 

 

На честь загиблих захисників заспівала Ольга Фещук. Пронизлива пісня, яка заповнювала повітря емоціями, словно здавалася виразом тих почуттів, які неможливо висловити словами. Голос Ольги носив у собі скромну скорботу та незламну віру в те, що загиблих героїв ніколи не забудуть.

Славутицький капелан, отець Юрій Логаза, став сполучником між нами та небесами, між живими та загиблими. Його присутність та молитва стали зв'язком між тим світом, де перебувають наші герої, та нашим світом, де ми вшановуємо їхню пам'ять та подвиг.

 

«Слово "пам'ять" є ключовим, і сьогодні, коли ми говоримо слово "пам'ять", на наших очах виступають сльози». -  отець Юрій.

 

Кожна людина, яка є на цих портретах, має свою унікальну історію та внесок у нашу спільну долю. Вони були синами та дочками нашого міста, нашої країни. Вони віддали найбільше, що могли, заради того, аби ми мали можливість вільно вибирати свій шлях.  

Міський голова Юрій Фомічев, також виступив зі щирою промовою:

"Пам'ять" - це найважливіше сьогодні слово. Ми маємо подякувати кожному, хто є на цих портретах."

 

Міський голова наголосив, як важливо пам'ятати імена, обличчя та історії кожного загиблого. Ми всі відчуваємо щиру вдячність їм за їхню жертву та героїзм. І хоча фізично вони вже не з нами, їхні душі живуть у наших серцях, у нашій пам'яті. Ми повинні берегти її і передавати майбутнім поколінням, щоб вони завжди знали, хто боронив нашу свободу та незалежність.  
 

 

Місцева майстриня Наталія Козленко, що розуміє важливість збереження національних традицій та вартості нашої спільної пам'яті, створила особливий дарунок для родичів загиблих. Це були обереги у вигляді ляльок-мотанок.

 


Ляльки-мотанки - це не просто рукодільна витвірка, це символічний артефакт, який має в собі духовне значення та енергію наших предків.

 

 

Наталія зрозуміла, що ці обереги стануть не тільки спогадом про тих, хто пішов у вічність, а й знаком відданості та захисту для їхніх родичів.

 

Проникливим виконанням гімну України завершили офіційну частину відкриття Алеї Героїв. Звучні ноти гімну проникли в кожен куток присутнього, заповнюючи повітря почуттями патріотизму, гордості та пам'яті.

На тлі піднесених прапорів гімн став справжнім символом єднання. Його слова нагадували нам про ту силу, яка перебуває в нашій єдності, про важливість пам'яті та героїзму. 

Пам'ять про 48 загиблих героїв війни росії проти України повинна жити в наших серцях назавжди. Звучання гімну відзначало завершення офіційної частини заходу, але його емоційна напруга продовжувала жити в серцях кожного. Відчуття глибокого почуття гордості за нашу країну та вдячності героям війни назавжди залишаться з нами.

Раїса ТОРЧИШНИК

Фото: Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: