Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Оформлення допомоги для сімей з дітьми онлайн: покрокова інструкція

Оформлення допомоги для сімей з дітьми онлайн: покрокова інструкція фото

Від сьогодні на порталі Дія доступні 4 нові послуги для окремих категорій українців з дітьми. Тепер, щоб отримати фінансову допомогу від держави, не потрібно збирати документи, робити ксерокопії та їздити до держорганів. 

Цифровізуємо соціальну сферу. Центр надання адміністративних послуг м. Славутич надає інформацію, хто і яким чином може оформити цю послугу онлайн, на порталі Дія.

Хто може скористатися?
- батьки, які всиновили дитину;
- українці, які доглядають за хворою дитиною;
- люди з інвалідністю з дитинства та батьки дітей з інвалідністю;
- одинокі матері чи батьки, які не перебувають у шлюбі.

Які саме послуги доступні?
 Допомога людині, що доглядає за хворою дитиною (https://diia.gov.ua/services/dopomoga-lyudini-yaka-doglyadaye-za-hvoroyu-ditinoyu)
 Допомога людині з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю (https://diia.gov.ua/services/dopomoga-lyudini-z-invalidnistyu-z-ditinstva-ta-dityam-z-invalidnistyu)
 Допомога при всиновленні дитини  (https://diia.gov.ua/services/dopomoga-pri-usinovlenni-ditini)
 Допомога на дитину одинокій матері або батьку (https://diia.gov.ua/services/dopomoga-na-ditinu-odinokij-materi-abo-batku)

Щоб подати заяву про допомогу, зайдіть на портал Дія → натисніть Послуги та виберіть Сімʼя → клікніть на потрібну послугу → заповніть заяву → підпишіть Дія.Підписом.

Це все. Далі заява надійде органам соціального захисту, а про результат розгляду Дія повідомить в особистому кабінеті на порталі та листом на електронну пошту.

Долаємо бюрократію, щоб ви проводили час з найріднішими, а не в чергах.

Послуги створено Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством соціальної політики України у співпраці з проєктом «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Швеції.

Фото: Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: