Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Скільки дітей навчається у Славутицьких закладах освіти

Скільки дітей навчається у Славутицьких закладах освіти фото

З 1 вересня розпочався новий навчальний рік у закладах загальної середньої та дошкільної освіти Славутича. Скільки дітей цьогоріч буде відвідувати заклади, де їх найбільше, а де через реформування освітніх закладів кількість учнів зменшилась - читайте у нашому матеріалі.

Навчальний рік 2023-2024 р.р. у закладах освіти Славутича розпочався успішно.

Про це повідомила очільниця Управління освіти і науки Славутицької міської ради Ніна Єрьоміна під час засідання виконавчого комітету, що відбулося 5 вересня,

За її словами, на сьогоднішній день у місті навчається 2099 унів у 82 класах в усіх закладах загальної середньої освіти. В середньому у кожному класі 25-26 учнів.

Порівняно з минулим навчальним 2022-2023 р.р. кількість зменшилась. Тоді було 2135 учнів. Було 17 інклюзивних класів. А от у цьому році інклюзивних класів, де навчаються діти з особливими потребами, стало більше - тепер 21 клас.

1-го вересня сіли за парти 173 першокласники. Всього 6 класів (випускних класів було у місті 8). 

Узакладах загальної середньої освіти №1 та №3 спостерігається приблизна рівновага. У кожній школі по 18 класів. У школі №1 – 458 учнів, а у школі №3 – 476 учнів.

Найбільше учнів на початок навчального року у новоствореному ліцеї «Безмеж» (бувша школа №4) – 700 дітей, які навчаються у 24 класах.

У іншому ліцеї збільшилась кількість учнів за рахунок 5-х класів. Зараз там навчається 265 дітей у 13-ти групах.

Як пояснила лідерка освітян, з цієї причини цьогоріч у школі №2 5-го класу нема. Відповідно до підрахунків там навчається 200 дітей.

За загальними підрахунками дошкільні заклади (дитячі садочки) відвідує 676 дітей (45 груп, з них 8 інклюзивних). У минулому році загалом було 719 дошкільнят ( 49 груп).

З числа внутрішньо-переселених осіб у славутицьких закладах освіти навчається 64 дитини і 39 дошкільнят.

«Наше завдання забезпечити якісним, доступним і безбар’єрним навчанням кожну дитину», - акцентувала Ніні Єрьоміна.

На засіданні виконавчого комітету затверджено мережу закладів освіти міста Славутич на 2023/2024 навчальний рік,

внесено зміни до рішення «Про звільнення від батьківської плати за харчування у закладах загальної середньої та дошкільної освіти» та прийнято рішення крім раніше визначених пільгових категорій, звільнити від плати за харчування: дітей, один з батьків яких знаходиться в полоні або повернувся з полону; дітей, один з батьків яких є учасником бойових дій або мобілізованим.

Докладніше дивіться у відео за посиланням:

 
 
Фото зі сторінки Управління освіти і науки м.Славутич
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: