Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Децентралізація майнових податків від Податкової служби до органів місцевого самоврядування

Децентралізація майнових податків від Податкової служби до органів місцевого самоврядування фото

У столиці відбувся захід «Ініціювання напрямів відновлення та розвитку держави: зміцнення фіскальної децентралізації», що направлений на адвокацію, у якому взяв участь міський голова Славутича.

Асоціацією малих міст України проведено дослідження проблематики майнових податків та можливостей розширення фіскальних повноважень органів місцевого самоврядування, розроблено законопроєкт, який передбачає передачу адміністрування майнових податків від Податкової служби до органів місцевого самоврядування.

Кожен учасник Круглого столу висловив свою думку та бачення реформи. Позиція представників органів місцевого самоврядування була єдиною.

Юрій Фомічев, Славутицький міський голова: «Такі зміни дуже важливі! Перехідний період можна розпочати раніше! З 2027 року необхідно впровадити важливі зміни щодо регулювання місцевих податків, дозволяючи місцевим органам самоврядування встановлювати ставки податків і керувати частиною доходів, які спрямовуються до місцевих бюджетів».

Віктор Дяченко, Маяківський сільський голова: «Ми вже готові це робити!»

Василь Коваль, голова Підберізцівської громади: «Надзвичайно важливо наповнення бази даних по землі, по нерухомості! Контроль за наповненням реєстрів - ніхто краще за ОМС не знає, де що знаходиться».

Михайло Нетяжук, Фастівський міський голова: «Це питання надактуальне з точки зору наповнення бюджетів і з точки зору впливу на економічний розвиток регіонів! Адмініструвати і управляти цим процесом краще будуть ті, хто безпосередньо зацікавлені отримувати податки – це ОМС!»

Олена Красник, заступник Броварського міського голови: «Ми готові до впровадження реформи фіскальної децентралізації! Ми готові і до участі у пілотному проєкті!»

"Разом ми рухаємося вперед, кожен намагаючись зробити свій внесок на шляху до фінансової спроможності громад та створення сприятливо бізнес клімату в них. Всі думки, підтримка та співпраця надзвичайно важливі", - стверджують організатори заходу.

Нагадаємо, фіскальна децентралізація – реформа, яка передбачає мобілізацію фінансових ресурсів у бюджетах органів місцевого самоврядування, з метою підвищення якості та ефективності управління ними.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: