Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Яким дітям заборонять навчатись очно?

Яким дітям заборонять навчатись очно?  фото

Дітям без календарних щеплень не дозволять очно відвідувати садочки, школи та гуртки на Чернігівщині

Це рішення було ухвалено в постанові головного державного санітарного лікаря Чернігівської області, підписаній Олександром Чепурним, яким також передбачено, що сімейні лікарі не надаватимуть довідки про вакцинацію для дітей, які не отримали щеплення, і ці діти не матимуть права на особисту присутність на очних заняттях у навчальних закладах.

За словами Олександра Чепурного, таке рішення стало необхідним через неуспішну кампанію вакцинації від кору. З середини липня вакцинували всього 20% дітей від запланованої кількості.

 

"Ми провели мікропланування для наздоганяльної кампанії, визначивши, що понад 11 850 дітей повинні були брати участь у цій кампанії, але ми змогли вакцинувати лише 20% цієї кількості. Це є найнижчим показником в Україні", - сказав він.

 

Згідно з словами Олександра Чепурного, протягом наступного тижня сімейні лікарі мають провести моніторинг дітей, які не були вакциновані. Вони пропонуватимуть щеплення і, у випадку відмови, дітям буде відмовлено у відвідуванні шкіл, садків і гуртків.

 

"Закон України "Про захист населення від інфекційних хвороб", стаття 15, залишається чинною. Згідно з цим законом, сімейні лікарі будуть звертатися до батьків, вимагати вакцинації і надавати консультації у випадку незрозуміння. За постановою № 2 також передбачено подачу відомостей в освітні заклади", - заявив Драганюк.

 

За останні вісім місяців в Україні зафіксовано 30 випадків захворювання на кір. За словами Олександра Чепурного, очікується, що спалах хвороби може статися до кінця 2023 року або на початку 2024 року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: