Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

INUDECO: у Славутичі обговорюватимуть питання поводження з відпрацьованим ядерним паливом

INUDECO: у Славутичі обговорюватимуть питання поводження з відпрацьованим ядерним паливом фото
У місті-супутнику ЧАЕС - Славутичі, відбудеться воркшоп на полях конференції INUDECO Spent Nuclear Fuel Management (Поводження з відпрацьованим ядерним паливом) буде проходити в приміщенні зали засідань Славутицької міської ради, 21-22 вересня. 
Ключовим питанням для обговорення - поводження з відпрацьованим ядерним паливом на АЕС України та ЦСВЯП, а управління старінням відпрацьованого ядерного палива.
У зв'язку із ситуацією, що складається через війну в Україні, воркшоп буде проходити в гібридному (очно-заочному) форматі відкритої дискусії.
Учасники воркшопу зможуть долучитися до засідання онлайн за допомогою відеоконференцзв'язку на платформі Zoom. Робочі мови – українська, англійська. Надається синхронний переклад. Усі слайди до презентацій готуються англійською мовою.

Порядок денний на 21 вересня
, четвер
11:00 Реєстрація, вітальна кава
11:30 Початок роботи, вітальні слова учасникам:
- Фомічев Юрій, міський голова Славутича
- Носовський Анатолій, директор ІПБ АЕС НАН України
- Супрун Григорій, директор ВП «Атомремонтсервіс» ДП НАЕК «Енергоатом»
- (спікер уточнюється) ДСП «Чорнобильська АЕС»
12:15 Грехов Максим, ДСП ЧАЕС, доповідь «Поводження з ВЯП на ДСП ЧАЕС»
12:40 Фаттахов Олексій, ВП «Атомремонтсервіс», доповідь «ЦСВЯП - перший рік експлуатації»
13:05 Лапченко Віктор, ВП «Атомремонтсервіс», доповідь «Поводження з ВЯП на Запорізькій АЕС. Сухе сховище відпрацьованого ядерного палива»
13:30 Перерва на обід
14:15 Продовження роботи, кава
14:15 Кучинская Олена, ВП «Атомремонтсервіс», доповідь «Перспективи розвитку підходів безпеки, гнучкість технологій та інфраструктури з поводження з ВЯП АЕС України з появою небезпек військового характеру»
14:40 Стельмах Дмитро, ДСП ЧАЕС, доповідь «Врахування ризиків при поводженні з ВЯП в умовах війни»
15:05 Нестеренко Дмитро, ВП «Атомремонтсервіс», доповідь «Участь ВП АРС у процесі впровадження ядерного палива виробництва компанії Westinghouse на енергоблоки ВВЕР-440»
15:30 Зуйок Валерій, НТК "Ядерний паливний цикл" ННЦ "ХФТІ", доповідь "Досвід впровадження систем ремонту палива компанії Westinghouse на АЕС України та обстеження опроміненого ядерного палива за допомогою стенду інспекції і ремонту палива»
15:55 Борисенко Володимир, ІПБ АЕС, доповідь «Концепція управління старінням сухих сховищ ВЯП»
16:20 Семко Валентин, ТОВ «Теплатом», доповідь «Інноваційна технологія централізованого теплопостачання TEPLATOR – SMR на основі використання ВЯП»
16:45 Рак Павло, IDOM Nuclear Services, доповідь «Досвід Idom Nuclear services в технологіях поводження з ВЯП»
17:10 Мазурок Олександр, ЕнергобезпекаГруп, доповідь "Застосування стелажів ущільненого зберігання відпрацьованого ядерного палива в басейнах витримки АЕС України"
17:35 Молітор Норберт, Plejades GmbH, тема доповіді уточнюється
18:00 Завершення роботи

Порядок денний на 22 вересня, п’ятниця
9:45 Збір біля міської ради (для учасників не з м.Славутича)
10:00 Перехід до міського офісу ДСП ЧАЕС
10:30 Презентація від ДСП ЧАЕС (спікер уточнюється)
11:00 Офлайн-круглий стіл «Поводження з відпрацьованим ядерним паливом на АЕС України і ЦСВЯП та управління старінням відпрацьованого ядерного палива»
12:30 Завершення роботи воркшопу

Зацікавлених в участі осіб просимо до 19:00 19 вересня 2023 року направляти список потенційних учасників від установи із зазначенням контактних даних (ПІБ, посада та електронна адреса) на електронну адресу оргкомітету inudeco2018@gmail.com
Контактна інформація: Старовойтова Арина (оргкомітет) 050 900 94 74, 050 353 11 35.
У зв’язку з чутливістю заявленої теми воркшопу лише після попередньої модерації від оргкомітету до 9:30 21, вересня 2023 року, ми надішлемо вам інформацію (запрошення) для підключення до Zoom. Якщо посилання не надійшло вчасно, прохання відстежувати надані вами контактні електронні
адреси.
Організаційний комітет не покриває витрати учасників на проживання та харчування в Славутичі, проте ми надаємо інформацію про можливі варіанти поселення та доїзду. Контактна інформація: Карасьова Марина (питання логістики) 050 464 91 61.
 Організатори воркшопу: комунальне підприємство «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області; Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС»; Інститут проблем безпеки атомних електростанцій Національної академії наук України; Відокремлений підрозділ Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» «Атомремонтсервіс», Славутицька філія Національного технічного університету України «КПІ імені Ігоря Сікорського», ГО «Українське ядерне товариство».

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: