Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Скільки та на що у серпні витрачав 19 млн.грн Славутич

Скільки та на що у серпні витрачав 19 млн.грн Славутич  фото

Протягом серпня Славутицька міська влада, спільно зі своїми комунальними підприємствами, підписали через Prozorro договорів на 19 млн гривень. Майже 70% цієї суми спрямували на капремонт ліцею на вулиці Героїв Дніпра, який запланували утеплити, обладнати геліосистемою для нагріву води та підйомним механізмом для маломобільних груп. Ремонт, який здійснюється за грантові кошти, без конкурсу довірили місцевому ТОВ “Діоро”. Ця фірма кількома місяцями раніше на замовлення славутицького виконкому “під себе” розробило проєкт вказаного капремонту, а паралельно ще і здійснює нагляд за своїми ж роботами. Що ще закуповували та замовляли минулого місяця у Славутичі Вишгородського району – в сорок пятій частині циклу КиївВлади “Справи насущні”.

Як стало відомо, з даних публічного модуля аналітики BI.Prozorro, у серпні 2023 року Славутицька міська рада та підпорядковані їй комунальні підприємства уклали за результатами публічних закупівель 184 договори на 19,1 млн гривень.

Найбільші видатки Майже 70% від загальної суми замовлень Славутича минулого місяця склав договір виконкому на виконання за 13,18 млн гривень капремонту будівлі ліцею на вул. Героїв Дніпра, 6. Вказаний договір передбачає, що до кінця березня 2024 році будівлю навчального закладу утеплять, виконають в ній електромонтажні роботи, відремонтують мережу опалення, встановлять геліосистему (пристрій для нагріву води від сонця), а також облаштують підйомний механізм та туалет для маломобільних груп.

Серед інших серпневих замовлень Славутича також:

72 тонни технічної солі для зимового утримання дорігза 450 тис. гривень;

40 керамічних бронепластин за 330 тис. гривень;

проєкт обладнання житлових будинків міста лічильниками води за 160 тис. гривень;

6,5 тисяч цибулин тюльпанів, гіацинтів та нарцисів майже на 100 тис. гривень;

60 тарілок та 150 стаканів для укриття славутицької гімназії КрОКус за 7,3 тис. гривень.

Однак повернемося до замовлення капремонту Славутицького ліцею на вул. Героїв Дніпра, 6. Замовили його без конкурсу у ТОВ “Діоро”. Бажаючих позмагатися за вказаний підряд, крім цієї фірми не було, а оскільки закупівлю провели через “відкриті торги з особливостями”, з цим підрядником і уклали договір. Нагадаємо, що у разі подання для участі у такій закупівлі однієї пропозиції, ця закупівля одразу переходить на стадію розгляду цієї пропозиції, а не відміняється, як у відкритих торгах. Договір уклали 10 серпня, а вже наприкінці місяця Держаудитслужба розпочала перевірку вказаної закупівлі “через виявлені ознаки порушень законодавства”. За результатами моніторингу аудитори запросили у замовника надати документи, якими обгрунтована очікувана вартість вказаної закупівлі, а також технічні, кількісні та якісні характеристики капремонту.

У відповідь виконком Славутицької міськради доповів, що вказаний капремонт проводиться на виконання умов грантової угоди з Німецьким товариством з міжнародного співробітництва GIZ GmbH в рамках проєкту “Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні”. Проєкт капремонту, як зазначили у виконкомі, із загальною кошторисною вартістю 14,09 млн гривень був затверджений рішенням Славутицької міськради від 27.06.2023 року №191.

Цікаво, що проєкт капремонту ліцею розробляло це саме ТОВ “Діоро”. Це замовлення виконком Славутицької міськради віддав цій фірмі також без конкурсу. Відповідний договір було укладено 3 березня 2023 року, оплата по ньому становить 233 тис. гривень. Крім цього, у ТОВ “Діоро” замовляли також авторський нагляд за цим капремонтом майже за 80 тис. гривень.

Найбільший підрядник Протягом минулого місяця славутицькі бюджетні замовники укладали договори з 103 компаніями та підприємцями. Однак беззаперечне лідерство належить ТОВ “Діоро”, якому дістався найдорожчий договір серпня на виконання капремонту в Славутському ліцею, а також два дрібніших замовлення: на виконання авторського нагляду за цим ремонтом за 79 тис. гривень та проведення ремонту покрівлі "Центру професійного розвитку" за 44 тис. гривень.

Перші 20 компаній та підприємців, які отримали в серпні у Славутичі замовлень на найбільші суми Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ Діоро зареєстровано в 1995 році в Славутичі. Розмір статутного капіталу – 50 тис. гривень. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Засновники – Володимир Павленко (директор) та Олег Панасюк. Володимир Павленко на місцевих виборах 2020 року балотувався до Славутицької міськради та Вишгородського районної ради від партії “Сила і честь , яку очолює екс-голова СБУ Ігор Смешко. За даними Clarity Project, у результаті участі в публічних закупівлях ТОВ “Діоро”  148 договорів на 160 млн гривень. Головним замовником цієї фірми виступає Державне спеціалізоване підприємство з Управління капітальним будівництвом зони відчуження. Виконком Славутицької міськради також серед найбільших замовників. Міський голова Славутича – Юрій Фомічев (на колажі) КиївВлада

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: