Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

"ЗОСІ - 30" - екскурс в історію від Володимира Удовиченка (фоторепортаж)

"ЗОСІ - 30" - екскурс в історію від Володимира Удовиченка (фоторепортаж) фото
У Краєзнавчому музеї Славутича та Чорнобильської АЕС відбулася авторська екскурсія від Володимира Удовиченка «30 сторінок ЗОСі».
Міжнародний  фестиваль молодіжної демократії та мас-медіа "Золота осінь Славутича" відзначає свій 30-річний ювілей. За ці роки наша ЗОСя змінювалася, дорослішала, набувала глибинного сенсу, але залишалася улюбленою для всіх, хто хоч раз відчув її неймовірну енергію творчості і молодіжного ритму.
Володимир Удовиченко стояв у витоків створення ЗОСі. Він, як міський голова Славутича (з 1990 р. по 2015 р.), а потім як депутат Київської обласної ради, завжди входив до оргкомітету фесту, спілкувався з молоддю і всіма учасниками  фестивалей "Золотої осені Славутича", що відбувалися у нашому місті. Саме тому йому є що згадати й  розповісти нашій сучасній молоді та всім учасникам фестивалю.




Цього дня, 20 вересня, зустріч зі славутицькою молоддю відбулася у Краєзнавчому музеї, де була створена експозиція, присвячена 30-річчю улюбленого фестивалю. Володимир Удовиченко з вогником в очах розповідав про перший дитячий фестиваль в Україні, який відбувся у нашому місті, його головну мету і масштабність цієї події. 
Кожна сторінка фестивалю відрізнялася своєю особливістю.



Після захопливої зустрічі з цікавою людиною, молодь ще довгенько спілкувалася з Володимиром Удовиченком. І на останок, у вигляді бонусу, бажаючі молгли сфотографуватись у мантіїї, яку багато років на всі поважні заходи вдівав Почесний мер Славутича -  Володимир Удовиченко. 
Мантія зараз зберігається у Краєзнавчому музеї Славутича та Чорнобильської АЕС.





Нагадаємо, 21 вересня, о 16:00,  ЗБІЦ пропонує зустрітися з командою «ветеранів ЗОСІ», у рамках проєкту «Славутич – це ми!».
Під час зустрічі ви зможете дізнатися, як розпочиналася ЗОСя у Славутичі, якою вона була, яким чином і чому змінювалася протягом цих років та хто був причетним до організації та проведення заходів під час фестивалю. На вас чекає багато приємних сюрпризів, зустрічей та історій, народжених нашим фестивалем.
Завітайте до ЗБІЦу та отримайте порцію позитивних емоцій! Модератор проєкту - Олександра Латишева.
Також цього дня у Загальноміському бібліотечно-інформаційному центрі відбудеться  презентація мандрівної виставки «На Зламі», яка складається з 18 стендів, кожен з яких присвячений одній із проблем – «зламам»: суспільним явищам, які вплинули на українське суспільство під час війни. Початок о 14:00.







Олександра ЛАТИШЕВА
Фото: Вадим ІВКІН, Олександра ЛАТИШЕВА

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: