Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В Славутичі обговорили питання поводження з відпрацьованим ядерним паливом

В Славутичі обговорили питання поводження з відпрацьованим ядерним паливом фото

У вересні 2023 року місто Славутич стало місцем проведення воркшопу під назвою "Spent Nuclear Fuel Management," який відбувся в рамках конференції INUDECO. Цей захід об'єднав фахівців ядерної галузі для обговорення важливих аспектів поводження з відпрацьованим ядерним паливом на атомних електростанціях України та в Централізованому сховищі відпрацьованого ядерного палива.

Одним із головних завдань воркшопу було обговорення проблем, пов'язаних з управлінням старінням відпрацьованого ядерного палива. Війна в Україні додала нові ризики та аспекти, які стали актуальними для ядерної галузі, тож обговорення цих питань стало особливо важливим.

Учасниками воркшопу стали видатні представники ДСП "Чорнобильська АЕС," Інституту проблем безпеки атомних електростанцій НАНУ, ВП ДП "НАЕК «Енергоатом» «Атомремонтсервіс», НТК "Ядерний паливний цикл" ННЦ "Харківського ФТІ," ТОВ «Теплатом», IDOM Nuclear Services, ES Group Europe s.r.o. Plejades GmbH, ТОВ «Холтек Україна». Загалом в роботі воркшопу взяли участь 39 фахівців.

Відкриття воркшопу відбулося за участю міського голови Славутича, Юрія Фомічева, який підкреслив важливу роль міста Славутича як центра ядерної науки та практики в Україні. Також привітальні слова до учасників звернули директор ІПБ АЕС НАН України, Анатолій Носовський, та директор ВП "Атомремонтсервіс" ДП НАЕК «Енергоатом», Григорій Супрун.

В рамках воркшопу було представлено 11 доповідей від практиків та науковців, а робота завершилася круглим столом на тему "Поводження з відпрацьованим ядерним паливом на АЕС України і Централізованому сховищі відпрацьованого ядерного палива."

За результатами двох днів роботи, учасники підготували звернення та рекомендації, які будуть передані організаціям і установам ядерної галузі.

Організатором воркшопу виступило комунальне підприємство "Агентство регіонального розвитку" Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області. Співорганізатори та інформаційно-методичні партнери включали в себе Державне спеціалізоване підприємство "Чорнобильська АЕС," Інститут проблем безпеки атомних електростанцій Національної академії наук України, Відокремлений підрозділ Державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» "Атомремонтсервіс", Славутицька філія Національного технічного університету України "КПІ імені Ігоря Сікорського," та Громадську організацію "Українське ядерне товариство."

В Славутичі обговорили питання поводження з відпрацьованим ядерним паливом фото №1
В Славутичі обговорили питання поводження з відпрацьованим ядерним паливом фото №2
В Славутичі обговорили питання поводження з відпрацьованим ядерним паливом фото №3
В Славутичі обговорили питання поводження з відпрацьованим ядерним паливом фото №4
В Славутичі обговорили питання поводження з відпрацьованим ядерним паливом фото №5

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: