Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич відвідали гості зі США історик-еколог Кейден Вейт та фотожурналіст  Девен Вудал

Славутич відвідали гості зі США історик-еколог Кейден Вейт та фотожурналіст  Девен Вудал фото
Кейден Вейт та  Девен Вудал відвідали Славутич під час проведення у місті ХХХ Міжнародного фестивалю молодіжної демократії та мас-медіа «Золота осінь Славутича» та поспілкуватися з його учасниками.
Великий інтерез гостей також викликав Краєзнавчий музей м. Славутича і Чорнобильської АЕС.
Саме тут вони також мали нагоду поговорити  з Володимиром Удовиченком.



Інтерв’ю Славутицький міський голова (1990 -2015р.р.), доктор економічних наук, професор, надав історику-екологу, що вивчає історію ідей, учасниці SESAM 2021 Poliklinika Residency  Кейден Вейт та фотожурналісту Девену Вудалу.
За словами Володимира Петровича, американських друзів цікавила його власна історія життя,  доля міста Славутича та, безумовно, наш фестиваль - "ЗОСя-2023".



Кейден Вейт та  Девен Вудал уже не вперше у Славутичі. Ще у 2021 році вони взяли участь у проєкті SESAM 2021 Poliklinika, що проводився у нашому місті, і тривав протягом місяця.



Довідково. SESAM 2021 Poliklinika (Small European Students of Architecture Meeting) — міжнародний захід, організований українським філіалом EASA (Европейська Асамблея Студентів Архітектури) в рамках проєкту 2021 року «Славутич — Мала культурна столиця України 2021». Локація заходу — Славутич.
Асамблея тривала протягом місяця у Славутичі та була розділена на три резиденції з лекціями, воркшопами й просторовими експериментами з метою вивчення і переосмислення міста та закинутої будівлі поліклініки через призму догматів медицини та архітектури. Резиденти SESAM 2021 Poliklinika створили у місті мистецькі інсталяції, зняли декілька фільмів, проводили дискусії, кінопокази, фотовиставки, “сплячі” концерти, перформанси. Фінальною подією кожної резиденції стали відкриті для всіх охочих виставки у поліклініці та аудіовізуальний перформанс від Photinus Studio - проєкт-прем'єра TER.RAIN музиканта та медіахудожника Георгія Потопальского, що працює під псевдонімом Ujif_notfound.
У події взяли участь 90 учасників з близько 25 країн світу та міжнародні тьютори з Франції, Швейцарії, Албанії, Бельгії, Хорватії, Фінляндії, Німеччини, Єгипту, Італії, Латвії, Словенії, Тайваню, Ірландії, Великобританії, США, Ісландії та України, що провели 18 воркшопів.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: