Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутицькі соціальні служби намагаються виявити дітей, які не приступили до навчання, з метою надання допомоги

Славутицькі соціальні служби намагаються виявити дітей, які не приступили до навчання, з метою надання допомоги фото
У Славутицькій міській територіальній громаді, з 11.09.2023 по 29.09.2023, в рамках Всеукраїнського профілактичного рейду «Урок», розпочалися заходи по установленню дітей, які не охоплені навчанням з початку нового 2023 – 2024 навчального року, метою якого є виявлення дітей, які не підготовлені до нового навчального року  (відсутність забезпечення канцелярією та іншим шкільним приладдям, сезонним одягом, взуттям, спортивною формою тощо), не вчасно приступили до занять без поважних причин.
Традиційно рейд проводиться Службою у справах дітей та сім’ї, спільно з Управлінням освіти і науки, а також із залученням представників Славутицького відділення поліції, шляхом відвідування учнів під час навчальних занять.
У ході перевірки комісією проведено ряд заходів, що включали бесіди з адміністрацією навчальних установ, класними керівниками та самими підлітками, відповідна профілактична робота зі здобувачами освіти з метою запобігання вчинення ними правопорушень та недопущення негативних проявів поведінки, пропусків занять без поважних причин, недопущення тютюнопаління та вживання алкогольних напоїв.
Служба у справах дітей та сім'ї м. Славутича повідомляє про підсумки проведеної роботи.
"Приємно відзначити, що за час проведення рейду «Урок» у нашому місті не виявлено жодної дитини, яка б наразі не приступила до навчання.
Це свідчить про належну підготовку батьків своїх дітей до школи заздалегідь, щоб вони могли успішно адаптуватися до навчального процесу, вчасно приступити до занять та не пропускати уроки без поважних причин.
Вітаємо дітей, батьків та педагогів з новим навчальним роком! Нехай він рахує тільки дні успіху і перемог!"
, - йдеться у повідомленні.
Такж представники Служби нагадують,що відповідно до чинного законодавства України, обов’язки по забезпеченню належних умов щодо навчання та виховання дітей, зокрема забезпечення здобуття дітьми повної загальної середньої освіти, покладено на батьків. Якщо дитина не відвідує школу, це є першою ознакою бездоглядності, яка тягне за собою серйозні порушення.
Дитяча безпритульність і бездоглядність не можуть бути звичним явищем і залишати байдужими славутичан, оскільки у фізичній і моральній запущеності дітей криється джерело небезпеки для формування гармонійної особистості вашого сина чи доньки.
Працівники служби у справах дітей та сім’ї, за потреби, усувають причини та умови, внаслідок яких діти не долучилися до навчання.
Згідно зі статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків щодо забезпечення необхідних умов утримання, навчання та виховання дітей та батьківську недбалість.
Шановні славутичани! Якщо ви знаєте таких дітей чи родини, кому потрібна допомога, повідомте Служба у справах дітей та сім'ї м. Славутича або Славутицький міський центр соціальних служб.Телефон: +380 4579 30180
Ми маємо допомагати один одному у скрутних ситуаціях, особливо у такий важкий для нашої країни час

Фото з доступних джерел
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: