Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Увага! Служба у справах дітей та сім'ї м. Славутича інформує!

Увага! Служба у справах дітей та сім'ї м. Славутича інформує! фото

Хто подавав заяви у виконкомі на отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів включно до 31.08.2023 року, 
підходьте отримати рішення виконавчого комітету Славутицької міської ради за адресою: Центральна площа, 7, каб. 107

Зазначимо, механізм надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів визначено Порядком надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, затвердженим постановою КМУ від 05 квітня 2017 року № 268. Про це повідомив П'ятий апеляційний адміністративний суд.

Зокрема, право на отримання статусу має дитина, а також особа, яка під час здійснення антитерористичної операції не досягла 18 років (повноліття), яка внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, зокрема, зазнала психологічного насильства.

Читайте тут: Як надати документи для встановлення статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій

У вирішенні питання щодо можливості надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, слід виходити з наявності у дитини статусу внутрішньо переміщеної особи.  Також необхідним є наявність причинно-наслідкового зв`язку між воєнними діями, збройним конфліктом на території населеного пункту, включеного до Переліку, та фактом настання обставин (насильство, каліцтво тощо), які мали негативний вплив на стан здоров`я та розвиток дитини, оскільки, виходячи із поняття дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, то саме внаслідок воєнних дій чи збройного конфлікту така дитина мала зокрема зазнати психологічного насильства.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: