Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Гаряча тема. Мер відповів коли дадуть опалення

Гаряча тема. Мер відповів коли дадуть опалення фото

Вчора (12.10) вийшло нове інтерв'ю з нашим мером, в якому він розповів про ключові аспекти роботи міської влади.

Однією з головних тем обговорення було питання опалення. Мер пояснив, що наразі в місті вже активно готуються до опалювального сезону.

Юрій Фомічев розповів, що вже отримує дзвінки від містян з питаннями, чому немає гарячої води і опалення. У зв'язку з цим Юрій Кирилович наголосив, що минулому ефірі він казав про можливий початок запуску опалення, в тому числі і гарячої води з 10 жовтня. Проте, важливо розуміти, що терміни можуть коливатися в залежності від погодних умов та технічних можливостей.

"Ми хочемо, щоб було тепло, але є нюанси", - сказав мер.

Він зазначив, що сподівається розпочати всі роботи по запуску вже з понеділка (16 жовтня).

"Зараз ми плануємо початок опалювального сезону з 16-го числа, але важливо зазначити, що зараз ми не маємо технічно переналаштовуної системи газопостачання на зимовий період. Ті роботи, які мали виконати "ГазМережі," структура, яка займається розподілом і транспортуванням газу до кінцевих споживачів, не переналагодила цю систему. Очікуємо, що це буде зроблено в найближчі дні."
 

План Б - теж не спрацював.

"ЕКОЕНЕРГОГЕНЕРАЦІЯ" - це так звана "Зеленка," яку ми мали наміри "включити" для розігріву мережі і гарячої води, чомусь вирішила змінити керуючу компанію на своєму підприємстві."

Зміна керівництва сталася саме в цей період часу, тому домовлятися про початок запуску доведеться вже з новим керівником, який мав розпочати роботу, за словами мера, вже сьогодні (13.10).
 

Запаси газу обмежені.

Мер попросив набратися всіх терпіння і розуміти, що в країні, де триває війна, запаси газу обмежені. Нам треба попередньо підготуватися до опалювального сезону в умовах обмежених ресурсів. Держава також робить усе можливе, але ми повинні бути готові до найгірших сценаріїв.

"Планується, що з понеділка ми видаємо розпорядження про початок опалювального сезону, і це відбудеться, якщо буде газ або хоча б "Зеленка" запрацює."
 

Про заборгованість.

На жаль, ми маємо заборгованості за газ і різницю в тарифах, і ця ситуація важлива для населення. Ми закликаємо всіх, хто може, сплатити свої борги. Ми не змінюємо тарифи і очікуємо підтримку від держави, але необхідно рахуватися із своїми обов'язками.
Плануємо реструктуризувати цю заборгованість, але закликаємо громадян сплачувати свої борги, щоб забезпечити нормальний опалювальний сезон.

Ми повинні врегулювати борги, щоб забезпечити стабільні відносини з газопостачальними організаціями. Важливо розуміти, що ми всі пливемо в одному човні, і тільки разом ми зможемо подолати ці труднощі.

Пам'ятаймо, що ситуація з газом є складною, влада робить все можливе, щоб забезпечити комфорт і тепло нам і нашим сім'ям. Наберіться терпіння, і ми разом подолаємо всі труднощі.

Підготувала: Торчишник Рая


Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: