Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Візит Фонду чистого майбутнього до ЧАЕС: Поглиблення та розширення співпраці

Візит Фонду чистого майбутнього до ЧАЕС: Поглиблення та розширення співпраці фото
У рамках свого візиту до міста Славутич, представники американського Фонду чистого майбутнього (Clean Futures Fund) зустрілися з представниками Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС) і провели ряд конструктивних зустрічей.

13 жовтня делегація Фонду відвідала офіс ЧАЕС у Славутичі, де зустрілася з виконуючим обов'язки генерального директора станції, Сергієм Мартиновим, та головою Профспілки ЧАЕС, Богданом Сердюком.

Під час цих зустрічей обговорювалася реалізація проєкту "Собаки Чорнобиля", спрямованого на регулювання популяції безпритульних собак на території ЧАЕС через їх стерилізацію та вакцинацію. Головний ветеринарний лікар Фонду, Дженніфер Бетц, відзначила, що проєкт значно знизив безконтрольне розмноження собак та позитивно вплинув на їхнє здоров'я на території станції.



Також у рамках проєкту "Діти Чорнобиля" представники Фонду та координатори зі сторони ЧАЕС відвідали сім'ї славутичан, чиї діти потребують коштовного лікування.

Додатково, відбулася зустріч з головою Славутицької лікарні, де реалізується проєкт "Human Clinic". Основною метою цього проєкту є створення сучасного реабілітаційного відділення в Славутичі. Зустріч відбулася за участю керівництва Агентства регіонального розвитку міста та фонду "ЧАЕС. Славутич. Розвиток", який виступає посередником між Фондом чистого майбутнього та Славутицькою лікарнею.



Важливо відзначити, що Фонд чистого майбутнього з 2016 року активно ініціює та реалізує проєкти на території зони відчуження та у громадах, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, включаючи Славутич та Іванків.

Після початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, Фонд активно фінансує гуманітарні проєкти та надає підтримку вразливим верствам населення в Славутицькій та Іванківській громадах. Загалом, з моменту початку повномасштабного вторгнення, Фонд надав понад 6 мільйонів гривень прямої допомоги.



Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: