Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі розпочалася робота над оновленням Статуту громади

У Славутичі розпочалася робота над оновленням Статуту громади фото
17 жовтня, робоча група з підготовки оновленого Статуту Славутицької територіальної громади провела своє перше засідання. Ця робоча група включає в себе депутатів, експертів, громадських активістів та представників влади.

Статут має важливе значення, оскільки він визначає права, обов'язки, форми участі громадян у розв'язанні питань життєдіяльності громади, засади громадського контролю та звітування місцевого самоврядування. Фактично, Статут є своєрідною Конституцією громади.

Варто відзначити, що Славутич вже на початку 2010-х років прийняв свій Статут, але з часом законодавство зазнало змін, і виникла потреба в оновленні чинного Статуту нашої громади.

На засіданні Максим Лациба та Максим Лукінюк, експерти з питань розвитку механізмів громадської участі проєкту Офісу Ради Європи в Україні, презентували 11 розділів, які мають бути включені до Статуту. Вони також відповіли на запитання та уважно вислухали пропозиції учасників робочої групи.

Всі пропозиції, які надійшли від робочої групи, будуть уважно опрацьовані експертами. Після цього проєкт Статуту Славутицької територіальної громади буде винесено на громадське обговорення.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: