Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Сучасні форми рабства: проінформований - значить озброєний!

Сучасні форми рабства: проінформований - значить озброєний! фото
Учасники клубу національної співдружності «Злагода» вчергове зібралися у Загальноміському бібліотечно-інформацйійному центрі щоб обговорити важливу тему сучасності - «Прояви рабства в сучасному світі».
Безумовно, «нові раби» не носять кайданів, їх не пропонують відкрито на ринках, як то було в прадавні часи, на них ніхто не має легальних прав, тому що в усіх країнах рабство заборонено. Тим не менш, люди перетворюються на «товар», який можна продавати й купувати, використовувати як завгодно, а потім викидати як непотріб. Тому торгівля людьми вважається сучасною формою рабства і розглядається на міжнародному рівні як злочин, що карається законом.
Рабська праця використовується здебільшого в будівництві, промисловості, риболовецькій галузі та сільському господарстві. До рабів, на жаль (і це реалії сучасного світу!), відносяться й ті, хто народився в неволі.
Але щоб не потрапити в халепу самим чи мати змогу допомогти тим, хто став заручником подібної ситуації, треба бути проінформованим та обачним. Адже зараз є багато шахрайських схем, які сприяють потраплянню людини в жорстоку кабалу.
Існують сучасні форми рабства, такі як сексуальна експлуатація, торгівля людьми, продаж наречених, шлюби з примусу, ряд форм дитячої праці, насильницьке вербування дітей для використання у збройних конфліктах та боргова кабала.
Найважливішими завданнями кожної держави є запобігання торгівлі людьми, покарання злочинців, які здійснюють торгівлю людьми, та надання повного спектру допомоги особам, які постраждали від цього ганебного явища.
Обговорення цієї теми не залишило жодного байдужим. Дивилися відео про сучасне рабство, ділилися емоціямі від побаченого, обмірковували.
Багато про що говорилося на зустрічі, але всі разом прийшли до єдиної думки, що треба про це розповідати дітям з раннього дитинства, щоб вони знали ситуацію, що склалася в світі та згодом зрозуміли, як з нею впоратися.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: