Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Стоп, кібербулінг! Славутицькі поліцейські і психологи провели профілактичні заняття для учнівської молоді (фото, відео)

Стоп, кібербулінг! Славутицькі поліцейські і психологи провели профілактичні заняття для учнівської молоді (фото, відео) фото
Психолог Соціально-психологічного центру Ольга Мельник та працівник славутицького відділення поліції Лілія Байова для учнів ліцею «Безмеж» провели цикл занять, направлених на профілактику насильства серед школярів - булінгу.
Під час спілкування розглянули види булінгу, як йому можна протидіяти, куди звернутися за допомогою та яка відповідальність за булінг.



Ольга розповідає, що за статистикою кібербулінг зараз лідирує, так як діти основний свій час проводять в соцмережі, і це становить велику небезпеку.
«На тренінгах діти поділилися, за що їх булили та як це відбувалося. Найчастіше приводом для булінгу були зайва вага та нестандартна зовнішність», - каже психологиня.

https://fb.watch/nN-gwUUUyu/

У розмові з молоддю модератори заходу ознайомили з пам’яткою, що робити та куди звертатись, у разі виникнення кібербулінгу:



Якщо ти або твої друзі чи однокласники стали жертвами булінгу, треба негайно звернутися за допомогою:
- до адміністрації школи,
-працівника ювенальної превенції чи поліцейського, якому ти довіряєш.
Зателефонуй!
- на Національну дитячу «гарячу лінію» - 0800 500 225 (безкоштовно зі стаціонарних) або 116 111 (безкоштовно з мобільних), або на спецлінію - 102.
- телефон довіри  Соціально-психологічного центру м.Славутич: 095 945 69 40, 067 850 91 16 (анонімно та конфіденційно). Графік роботи: з понеділка до п'ятниці, з 9:00 до 12:00 та з 13:00 до 18:00.



Ольга Мельник та Лілія Байова звертаються також і до батьків бути уважними до своїх дітей, не ігнорували проблему булінгу та надати належну підтримку у разі виникнення такої ситуації.



Якщо все ж таки ваша дитина зазнала кібербулінгу, найперше - будьте поруч. 
Покажіть їй, що ви підтримуєте її навіть за умови найгіршого сценарію. 
Не варто казати дитині, що це все дрібниці. Потрібно говорити.
Не треба відбирати телефон і перечитувати всю перепису без її згоди. Просто заздалегіть установіть правильне налаштування для безпеки в інтернеті. Розказуйте дітям про всі види небезпеки, які можна зустріти в інтернеті.




Фахівцями було проведено сім заходів. Далі вони планують провести заняття та тренінги на відповідну тематику в інших навчальних закладах міста.
Нагадаємо, з 25 листопада до 10 грудня, проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
Але за допомогою ви можете звернутися в будь-який час, коли вам це потрібно.



Не бійтеся звертатися за допомогою до правоохоронних органів, поліції, соціальної служби, телефонувати на гарячу лінію. Там ви зможете отримати консультативну та правову допомогу і захист для вашої дитини. 
І головне - завжди треба пам'ятати, що життя - це найвища цінність.
Бережіть своїх дітей від булінгу та слідкуйте, щоб вони не чинили булінг над іншими.

Фото та відео: Ольга МЕЛЬНИК
Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: