Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Славутич має свого виховника джур

Славутич має свого виховника джур фото

У стінах Бориспільського професійного ліцею народився курінь,  у складі 32 педагогів закладів освіти  Київщини є представник Славутицької громади, керівник гуртка "Сокіл" Славутицький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів # 3 - Валерій Дідовець.

Програма Школи виховників джур була насиченою, заняття тривали з 8.00 до 20.00. Виховники три дні займалися у командах, "проживали" всю гру, освоювали різні ролі. За цей час вони згуртувалися, обмінялися досвідом. За результатами навчання Валерій Михайлович Дідовець отримав сертифікат", - повідомляє  Управління освіти і науки Славутицької міської ради.

Школа виховників джур (ШВД) – це комплекс заходів, спрямованих на підготовку виховників джур до безпосередньої виховницької діяльності зі створення та забезпечення дієвості осередків (роїв/куренів) гри Джура.
Мета: Створення середовища виховників гри «Джура» які підготовлені за єдиними національними (суспільно-державницькими) цінностями (стандартами) та ціннісними орієнтирами Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2020 – 2025 рр. і практикують спільні програмні, методичні та організаційні засади у своїй виховній діяльності в рамках гри, зокрема створюють постійно діючі осередки – курені.
Курінь – первинний осередок та базова організаційна одиниця Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
Згідно з рішеннями Головного штабу гри станом на 10 жовтня 2023 року присвоєно імена 642 куреням, створеним на базі закладів освіти та громадських об’єднань.

Курінь, який утворили в Бориспільській громаді, до Складу якого увійшов і Славутич, носить ім'я Валерія Гудзя.
Валеерій Феедорович Гудзь — український військовослужбовець, полковник Збройних сил України, командир 24-ї окремої механізованої. Учасник російсько-української війни: пройшов бої в секторі «Д», на кордоні з РФ (2014), в районі Волновахи (2014—2016), в районі Авдіївки. Загинув в ході відбиття російського вторгнення в Україну, на Луганщині. Герой України (16 березня 2022, посмертно).
                                                                                           Валерій Гудзь
                                                                                     (12.02.1971 - 12.03.2022)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия