Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Розпочався відбір до української команди на змагання Повітряних сил США

Розпочався відбір до української команди на змагання Повітряних сил США  фото

Розпочалася реєстрація на відбір до української команди на змагання Повітряних Сил США!

Міністерство у справах ветеранів України відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів та спортивних змагань України на 2023 рік та на запрошення Військово-повітряних сил США (програма Air Force Wounded Warrior (AFW2) здійснює організацію та забезпечення підготовки збірної команди України для участі у 2024 році у міжнародних змаганнях “United States Air Force Trials”, які відбудуться 04-16 березня 2024 року у м. Лас-Вегасі, штат Невада, США.

З метою належної підготовки до участі у зазначених міжнародних змаганнях з 01 по 14 грудня 2023 року проводяться навчально-тренувальний збір та Всеукраїнські змагання з відбору кандидатів до збірної команди України для участі в міжнародних змаганнях “United States Air Force Trials 2024” з адаптивних видів спорту.

До відбору до складу національної збірної команди України для участі у міжнародних спортивних змаганнях “United States Air Force Trials 2024” запрошуються особи, які залучалися до забезпечення проведення антитерористичної операції, забезпечення здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, до здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України (період з 2014 року – до сьогодні), з числа:

- військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту та особи з їх числа, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій;

- осіб, звільнених з військової служби, служби цивільного захисту, служби у правоохоронних органах;

- ветеранів війни (учасники бойових дій, статус яким встановлено згідно з пунктами 21-25 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”) та особи з інвалідністю внаслідок війни, яким статус встановлено згідно з пунктами 11-16 частини другої статті 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

Реєстрація учасників проводиться з 24 жовтня 2023 року по 16 листопада 2023 року (включно) на сайті Міністерства у справах ветеранів України.

Для успішної реєстрації необхідно надати наступні документи на електронну адресу control@mva.gov.ua

  1. Мотиваційний лист у текстовому форматі (довільна форма) або мотиваційне відео (до 1 хвилини у форматі МР4) де учасник описує чому хочете взяти участь в даних змаганнях та які можливості надають заняття адаптивними видами спорту;
  2. Заповнену реєстраційну форму учасника (зразок додається: РЕЄСТРАЦІЙНА ФОРМА .docx);
  3. Копії документів:
  • паспорт громадянина України; 
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • посвідчення учасника бойових дій, або посвідчення особи з  інвалідністю в наслідок війни, або довідка про проходження служби, довідка про проходження служби у військовій частині (лише для військовослужбовців);
  • скановану копію висновку військово-лікарської комісії (ВЛК), та/або              
  • висновок медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), та/або інші первинні документи, що засвідчують поранення, травму, захворювання набуті під час або в результаті  виконання службових обов’язків в зоні бойових дій. чи під час захисту Батьківщини;
  • скановану копію довідки від лікаря спортивної медицини щодо отримання допуску до занять спортом;
  • довідка про обставини травми або Акт про нещасний випадок;
  • епікризи/виписки із медичних закладів.

Що таке United States Air Force Trials 2024?

United States Air Force Trials 2024 – це внутрішні змагання для ветеранів та військових США, які дістали травми, поранення або захворювання під час військової служби.

Коли і де відбудуться змагання?

Змагання United States Air Force Trials 2024 пройдуть 04-16 березня 2024 року у м. Лас-Вегасі, штат Невада, США

Хто може взяти участь у відборі до української команди?

До складу української команди можуть увійти військовослужбовці, особи рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, ветерани війни та особи, звільнені з військової служби, служби цивільного захисту, служби у правоохоронних органах, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій, починаючи з 2014 року і до сьогодні.

Якщо ви військовослужбовець, ви також можете брати участь у відборі (на відбір буде оформлене відрядження).

Учасники, що вже були членами збірної команди України на “Іграх Нескорених” попередніх років або були членами збірної команди України на “Іграх Воїнів” допускаються до змагань, однак не можуть перебувати на НТЗ та претендувати на місце у складі команди на “United States Air Force Trials 2024”. З метою забезпечення рівних можливостей для спортивної реабілітації якомога більшій кількості українських ветеранів та військовослужбовців.

Загальна кількість учасників команди України – 30 учасників бойових дій.

Спортивні дисципліни відбору: стрільба з лука, легка атлетика, велосипедний спорт, пауерліфтинг, веслування на тренажерах, волейбол сидячи, плавання, настільний теніс, баскетбол на візках, регбі на візках.

Національний відбір здійснюватиметься за комплексною системою оцінки, адже ветеранські змагання – це про фізичне відновлення, психологічну абілітацію та соціальну інтеграцію, у тому числі через спорт.

Учасники пройдуть навчально-тренувальний збір з відбору до складу національної команди з 1 по 12 грудня 2023 року. А 13-14 грудня пройдуть самі відбіркові змагання.

Українська команда відбиратиметься шляхом комплексного відбору, де будуть враховані наступні показники:

50% спортивний показник;

25% психологічний показник;

25% соціальний фактор.

Спортивний показник:

учасник регулярно займається спортом після поранення;

учасник на змаганнях у грудні займає призове місце у своїй категорії та у виді спорту;

учасник може взяти участь у НТЗ;

Психологічний показник:

учасник має демонструвати психологічну стабільність, бути командним гравцем та мати розвинені соціальні навички.

Соціальний фактор:

участь в заходах ветеранського спорту, залученість до ветеранської спільноти буде додатковою перевагою кандидата;

від кандидата також очікується мотиваційний лист або відео, де він опише, що для нього є ціллю в заняттях спортом.

Друзі, розкажіть побратимам та знайомим ветеранам. Можливо саме вони матимуть змогу долучитися до української команди на змаганнях у США.

Допоможіть знайти тих, кому цей досвід буде на часі або хто найбільше потребує нових викликів!

Вся актуальна поточна інформація про організацію та проведення Змагань, а також будь-які повідомлення про зміни публікуються на вебсайті Міністерства у справах ветеранів України (контактний телефон  - 063 2302325).

Інформаційна довідка щодо участі у Всеукраїнських змаганнях«United States Air Force Trials 2024» за посиланням

За інформацією Соціально-психологічний центр м.Славутич

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: