Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

3D-модель Чорнобильської АЕС уже в доступі! (відео)

3D-модель Чорнобильської АЕС уже в доступі! (відео) фото
Відтепер кожному працівнику Чорнобильської АЕС доступна детальна 3D -модель станції.
В онлайн-версії є рендери усіх будівель, фото, документи і решта інформації, яка може знадобитися у роботі. Також у цифровій копії відображено історичні подробиці будівництва станції.
Перша будівля на території ЧАЕС з'явилися на початку 1970-х років. Остання — у 2021. Не дивлячись на різницю у понад 50 років, усі ці будівлі було перенесено у так звану систему інформаційної підтримки зняття з експлуатації — детальну комп'ютерну 3D-модель Чорнобильської станції.
Система інформаційної підтримки міcтить не лише стіни та дахи будівель. Вона також включає їх внутрішні приміщення, точні цифрові копії важливого обладнання та механізмів, а також — документацію, що фіксує усі зміни, яких зазнають об'єкти. Тобто по суті 3D модель ЧАЕС, про яку ми говоримо, — це повноцінний цифровий двійник станції, який одни-в-один відображає її нинішній стан.
Для чого розроблявся такий двійник, яка історія цього проєкта та чим він корисний для працівників станції, можна дізнатися, переглянувши відео Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС».



 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: