Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Спалах гепатиту А на Чернігівщині: як уберегтися від хвороби

Спалах гепатиту А на Чернігівщині: як уберегтися від хвороби фото
В кількох областях України спалах гепатиту А. На сьогодні в області зареєстровано 7 випадків хвороби: 5 – у Чернігові й по одному – у Варвинській та Ічнянській громадах. Кількість хворих рахують на сотні. Медики уважно слідкують за ситуацією. Кажуть, складніше переносять хворобу дорослі, ніж діти. Головне  - дотримуватися елементарних правил гігієни. На їхню думку, головне -  дотримуватися елементарних правил гігієни.

"Гепатит може проходити кількома проявами. Грипоподібний – температура, ломота, біль у горлі і через 7-10 днів пожовтіння шкіри, є початок жовтушного періоду. Друге проявлення - кишкове, коли на фоні температури біль у шлунку, важкість, нудота, блювання", - пояснює Оксана Баластрик, лікар-інфекціоніст 2-ї міської лікарні.

Оксана Баластрик, лікар-інфекціоніст 2-ї міської лікарні

Оксана Баластрик, лікар-інфекціоніст 2-ї міської лікарні

Крайні випадки захворювання на гепатит А в Чернігові були навесні цього року, кажуть в інфекційному відділенні 2-ї міської лікарні. Чернігівці, які підхопили недугу повернулися з-за кордону. Самолікування гепатиту А неприпустиме. Обов’язково потрібно ізолювати хворого і лікувати в умовах стаціонару.  

"На даний момент в станціоанарі і в Чернігові ситуація стабільна. Останні випадки були квітень-травень, три випадки середнього ступеню важкості. Благополучно закінчилося і вспишки не було. Ці люди приїздили з-за кордону. На території України розвилася симптоматика. І ми забрали їх до себе на лікування. Коли говоримо про Гепатит А, якщо порівнювати з ботулізмом, то воно не таке вартісне. Ми спілкуємося з хворими і ця інформація дає 80% постановки правильного діагнозу", - каже Іванна Олексієнко, завідувачка інфекційним відділенням 2-ї міської лікарні.

Іванна Олексієнко, завідувачка інфекційним відділенням 2-ї міської лікарні

Іванна Олексієнко, завідувачка інфекційним відділенням 2-ї міської лікарні

Гепатит А має циклічність, кажуть медики, а тому розслаблятися нікому не варто. Тим паче, що хвороба почала поширюватися областями.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: