Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Завжи на поготові! Колектив підстанції екстренної медичної допомоги Славутича підвищив професійну майстерність

Завжи на поготові! Колектив підстанції екстренної медичної допомоги Славутича підвищив професійну майстерність фото
Славутич - це анклав Київщини, розташований на території Чернігівської області,  за 10 кілометрів від кордону з Білоруссю. Відстань між підстанцією екстреної медичної допомоги в місті Славутич та базовою станцією Броварської ЕМД становить 170 кілометрів. Навіть ця велика відстань не завадила проведенню інтенсивного навчального курсу для медичного персоналу.

Питання травм стало актуальним для вдосконалення навичок надання необхідної медичної допомоги на догоспітальному етапі. Це пов'язано з тим, що існують чіткі алгоритми за міжнародними стандартами для ліквідації негайних загроз життю, які включають травматичні ушкодження, які можуть призвести до інвалідизації або смерті людини.

Георгій Зубковський, начальник Броварської СЕМД, переконаний в цінності передачі досвіду виїзним медикам. Отриманий ними досвід від Lotnicze Pogotowie Ratunkowe є незамінним джерелом знань і сучасних лайфхаків. Він навіть навчився, як полегшити роботу з критично травмованими пацієнтами. Він підкреслює важливість практичних навичок для медичного персоналу.
 

"Клінічне мислення - це добре, - впевнений Георгій Вікторович Зубковський, - але воно абсолютно нікому не потрібне, коли людина з медичною освітою не володіє практичними навичками, а значить, не зможе і життя врятувати".


Саме тому інструктори є невичерпним джерелом практичних навичок для Київського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Вони навчають зрозуміло і цікаво, з використанням гумору та артистизму.
 

Юрій Ложкін: “Неймовірно приємно, коли аудиторія із зацікавленістю слухає, ставить правильні запитання і майстерно відтворює матеріал на практиці. Вже є певні результати подібних тренінгів, де наші колеги-курсанти використовують повним ходом свої знання на практиці. І це дійсно працює. Підтвердження статистики - врятовані людські життя. І нехай очі бояться, а руки все пам’ятають і роблять на “відмінно” свою справу!” 

Юрій Ложкін підкреслює важливість того, щоб медичний персонал мав практичні навички, щоб врятувати життя пацієнтів. Тому інструктори відпрацьовують навички на собі, навчаючи, як накладати турнікети, оклюзійні пов'язки, іммобілізувати пацієнтів та здійснювати транспортування відповідно до ситуації.

Водії також беруть активну участь в навчанні, оскільки вони стануть важливою частиною медичних бригад і повинні мати елементарні навички у наданні догоспітальної допомоги, такі як компресія грудей та використання мішка Амбу. Курсанти також навчаються комунікувати в команді та викликати додаткову допомогу, якщо це необхідно.

Аудиторія виявила великий інтерес до професійного росту через знання і навчання, і це сприяє результативному проведенню тренінгу.

Завжи на поготові! Колектив підстанції екстренної медичної допомоги Славутича підвищив професійну майстерність фото №1
Завжи на поготові! Колектив підстанції екстренної медичної допомоги Славутича підвищив професійну майстерність фото №2
Завжи на поготові! Колектив підстанції екстренної медичної допомоги Славутича підвищив професійну майстерність фото №3
Завжи на поготові! Колектив підстанції екстренної медичної допомоги Славутича підвищив професійну майстерність фото №4
Завжи на поготові! Колектив підстанції екстренної медичної допомоги Славутича підвищив професійну майстерність фото №5
Завжи на поготові! Колектив підстанції екстренної медичної допомоги Славутича підвищив професійну майстерність фото №6
Завжи на поготові! Колектив підстанції екстренної медичної допомоги Славутича підвищив професійну майстерність фото №7
Завжи на поготові! Колектив підстанції екстренної медичної допомоги Славутича підвищив професійну майстерність фото №8
Завжи на поготові! Колектив підстанції екстренної медичної допомоги Славутича підвищив професійну майстерність фото №9


ФОТО: Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: