Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«Любов у кожній петельці»: виставка художніх робіт славутицької майстрині Людмили Лесникової

«Любов у кожній петельці»: виставка художніх робіт славутицької майстрині Людмили Лесникової фото
У Краєзнавчому музеї м. Славутича і Чорнобильської АЕС відкрилась  виставка-продаж авторських плетених робіт «Любов у кожній петельці» Людмили Миколаївни Лесникової.
"Вироби Людмили Лесникової відзначаються різноманітною тематикою та високою професійною майстерністю.
Людмила Миколаївна – славутичанка-майстриня, мама загиблого воїна Івана Лесникова – з кожною петелькою вкладає любов у свої в'язані роботи. ЇЇ вироби не створюються, вони ніби народжуються у вмілих вправних руках, бо в них, за словами майстрині, «тепло душі і неосяжна безмежна любов»,
- повідомляють організатори виставки.
Щоб поринути у світ прекрасного і дивовижного, завітайте на виставку-продаж авторських плетених робіт «Любов у кожній петельці» Людмили Лесникової!
Оглянути виставку можна у вестибюлі музею до 10 листопада



Син Людмили Миколаївни - Іван, загинув захищаючи Україну від російських окупантів. 11 грудня 2014 року від отриманих напередодні поранень обірвалося життя старшого солдата Збройних Сил України, одного із «кіборгів», славутичанина, улюбленого 23-річного сина - Івана Сергійовича Лесникова.



У серпні 2014 року був мобілізований. Служив снайпером 90-го окремого батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади. Восени 2014 року 90-й батальйон увійшов до складу 81-ї окремої аеромобільної бригади.
29 листопада 2014 року під час мінометного обстрілу терористами біля Донецького аеропорту в районі селища Піски (Ясинуватський район) зазнав важкого поранення у живіт.
Був евакуйований до Дніпропетровської лікарні імені Мечникова. Бійцю було зроблено 7 операцій. Але 10 грудня його стан значно погіршився і наступного дня він помер. Івана поховали 13 грудня 2014 року в рідному Славутичі.



Указом Президента України від 15 травня 2015 року "За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі" старший солдат Іван Лесников був посмертно нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня.



У червні 2015 року на будівлі загально-освітньої школи № 1, де колись навчався Іван Лесников, була встановлена меморіальна дошка на його честь.





Людмилу Миколаївну Лесникову нагороджено "Орденом матері".


 

slavutych.info писав про загиблого Героя Івана Лесникова та його маму Людмилу Миколаївну. «Його було неможливо зупинити» – так розповідає про сина Людмила Лесникова.





 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: