Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Місце зустрічі - музей (фоторепортаж)

Місце зустрічі - музей (фоторепортаж) фото
По Славутичу крокує тиждень, присвячений Всеукраїнському дню працівника культури та майстрів народного мистецтва.
Другий день був приурочений працівникам Краєзнавчого музею Славутича і Чорнобильської АЕС. В холі гостей зустрів директор Євгеній Алімов, який, як добрий господар, запросив присутніх ознайомитися з першими експозиціями, які разташовані тут.


Перша виставка присвячена лялькам, які зробила з допомогою гачка та ниток мати Славутицького Героя, який загинув у 2014 році, під час захисту Донецького аеропорту - Івана Лесникова.
Мати - Людмила Лесникова, в'яже гачком ляльки і бере участь в благодійних ярмарках, щоб підтримать наших хлопців-захисників у боротьбі з рашистським агресором.



Друга експозиція присвячена ще одному професійному святу - Дню залізничника України, який відзначали 4 листопада.
Залізниця проходила поруч з роз'їздом Нерафа ще у минулому столітті. Зараз славутчани їздять електропоїздами до Чернігова та Києва.






Директор музею, мовою оригіналу, навів приклад, чому на роботу, запрошували, не тільки чоловіків, а і жінок, запросив гостей ознайомитись з залізничними ліхтарями, одягом залізничників та інше.
Продовжила екскурсію на другому поверсі екскурсовод Людмила Підлісна, яка ознайомила гостей з кімнатою Слави, яка присвячена не тільки героям минулого століття, але і Славутицьким Героям, які віддали життя за свободу та незалежності нашої країни, починаючи з 2014 року. Хвилиною мовчання присутні віддали данину та повагу загиблим Героям.




Другу залу присвячено народженню та будівництву міста Білого Ангела - Славутичу.
Наступний зал, присвячений життю нашого міста і нашого краю. Фрагменти експозицій оживили Людмила Курач - головний зберігач фондів, Тетяна Зінич - науковий працівник, Людмила Підлісна - екскурсовод та Евген Алімов - директор музею.



Після знайомства з кімнатою побуту та укладу життя наших пращурів - минуле і позаминуле століття, учасники зустрічі прослухали виступ народної капели "Надхнення"(Славутич).
Потім охочі могли подивитися на ЧАЕС з допомогою панорамних окулярів. Добросердечні господарі пригостили учасників зустрічі чаєм.

Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: