Місце зустрічі - музей (фоторепортаж)

По Славутичу крокує тиждень, присвячений Всеукраїнському дню працівника культури та майстрів народного мистецтва.

По Славутичу крокує тиждень, присвячений Всеукраїнському дню працівника культури та майстрів народного мистецтва.
Другий день був приурочений працівникам Краєзнавчого музею Славутича і Чорнобильської АЕС. В холі гостей зустрів директор Євгеній Алімов, який, як добрий господар, запросив присутніх ознайомитися з першими експозиціями, які разташовані тут.


Перша виставка присвячена лялькам, які зробила з допомогою гачка та ниток мати Славутицького Героя, який загинув у 2014 році, під час захисту Донецького аеропорту - Івана Лесникова.
Мати - Людмила Лесникова, в'яже гачком ляльки і бере участь в благодійних ярмарках, щоб підтримать наших хлопців-захисників у боротьбі з рашистським агресором.



Друга експозиція присвячена ще одному професійному святу - Дню залізничника України, який відзначали 4 листопада.
Залізниця проходила поруч з роз'їздом Нерафа ще у минулому столітті. Зараз славутчани їздять електропоїздами до Чернігова та Києва.






Директор музею, мовою оригіналу, навів приклад, чому на роботу, запрошували, не тільки чоловіків, а і жінок, запросив гостей ознайомитись з залізничними ліхтарями, одягом залізничників та інше.
Продовжила екскурсію на другому поверсі екскурсовод Людмила Підлісна, яка ознайомила гостей з кімнатою Слави, яка присвячена не тільки героям минулого століття, але і Славутицьким Героям, які віддали життя за свободу та незалежності нашої країни, починаючи з 2014 року. Хвилиною мовчання присутні віддали данину та повагу загиблим Героям.




Другу залу присвячено народженню та будівництву міста Білого Ангела - Славутичу.
Наступний зал, присвячений життю нашого міста і нашого краю. Фрагменти експозицій оживили Людмила Курач - головний зберігач фондів, Тетяна Зінич - науковий працівник, Людмила Підлісна - екскурсовод та Евген Алімов - директор музею.



Після знайомства з кімнатою побуту та укладу життя наших пращурів - минуле і позаминуле століття, учасники зустрічі прослухали виступ народної капели "Надхнення"(Славутич).
Потім охочі могли подивитися на ЧАЕС з допомогою панорамних окулярів. Добросердечні господарі пригостили учасників зустрічі чаєм.

Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: